Tigerkaka utan ägg – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tigerkaka utan ägg!

I denna tigerkaka utan ägg varvas lager av rik vanilj med lager av smakrik choklad. Kakan ser inte bara fin ut, utan smakar också väldigt bra!

Denna tigerkaka utan ägg är enkel att göra och går dessutom snabbt att få ihop. Allt som krävs är några väldigt vanligt förekommande ingredienser. Chansen är stor att du redan har alla hemma redan.

Både vaniljälskare och chokladälskare hittar något de gillar i en tigerkaka, och denna görs alltså helt äggfri med detta recept.

Kort sagt så älskar jag denna tigerkaka utan ägg och tycker den är så värd att göra!

Tigerkaka utan ägg

Receptet – Så gör du:

Tigerkaka utan ägg

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

I denna tigerkaka utan ägg varvas lager av rik vanilj med lager av smakrik choklad. Kakan ser inte bara fin ut, utan smakar också väldigt bra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 tigerkaka

Ingredienser
 

  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 180°C.
  • Smörj och bröa en valfri form, antingen en rektangulär form eller en rund form.
  • Smält smöret i antingen en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Låt smöret svalna.
  • I en skål, tillsätt smöret och mjölk.
  • I en annan skål, tillsätt alla torra ingredienser förutom kakaon, och blanda genom att röra om.
  • Kombinera de torra ingredienserna med de våta och rör om.
  • Tillsätt tre fjärdedelar av smeten till din bröade form.
  • I den resterande smeten tillsätter vi nu kakaon och rör om, innan kakaosmeten också tillsätts i formen.
  • Rör ut chokladsmeten med hjälp av en gaffel, så vi får tigermönstret i kakan.
  • Grädda tigerkakan i mitten av ugnen på 180°C i cirka 50 minuter.
  • Njut av din tigerkaka utan ägg!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tigerkaka utan ägg

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar