Ugnspannkaka utan ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ugnspannkaka utan ägg!

Detta har varit ett mycket efterfrågat recept på ugnspannkaka utan ägg. Receptet fungerar bra för mig och jag rekommenderar det starkt!

Här är ett enkelt recept på ugnspannkaka utan ägg som bara innehåller enkla ingredienser. Att göra ugnspannkaka utan ägg kan vara lite knepigt och bero på olika svårkontrollerade faktorer såsom mjölet.

Denna äggfria ugnspannkaka har fungerat för mig flera gånger och jag kan rekommendera starkt att man testar den för att se hur resultatet blir.

Kort sagt så tycker jag absolut att detta recept på ugnspannkaka utan ägg är värt att göra!

Ugnspannkaka utan ägg

Receptet – Så gör du:

Ugnspannkaka utan ägg

4.8/5 ( 155 röster )
Detta har varit ett mycket efterfrågat recept på ugnspannkaka utan ägg. Receptet fungerar bra för mig och jag rekommenderar det starkt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 50 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 5 dl mjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Blanda mjöl, salt, och bakpulver i en bunke.
  • Smält smöret i ugnen i din långpanna.
  • Ta ut långpannan ur ugnen. Se till så att smöret täcker kanter och botten på formen. Tillsätt smeten ner i ugnsformen.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Servera på valfritt vis!
Nyckelord Ugnspannkaka utan ägg
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar