Kokostoppar utan ägg – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kokostoppar utan ägg!

Den ljuva smaken av kokostoppar är något de flesta sätter på minnet. Detta recept på kokostoppar utan ägg kräver bara fem ingredienser och är verkligen hur enkelt som helst. Lätta att göra och lätta att gilla!

Detta recept på kokostoppar utan ägg är ett fantastiskt sätt att börja med bakning. Om du är nyligen har börjat med bakning eller helt enkelt letar efter ett supersnabbt och gott recept, så är dessa kokostoppar utan ägg för dig!

Man kan av olika anledningar vilja ha ett recept på kokostoppar utan ägg. Antingen är man intolerant eller allergisk, eller så har man inte ägg hemma. Oavsett vad anledningen är så är detta recept på kokostoppar helt äggfritt och utan konstigheter!

Om smeten ser ut att vara lite rinnig, rekommenderar jag starkt att tillsätta 3 msk mannagryn som stabiliserar smeten och gör den fast och fin. Ägg ger vanligtvis stabilitet till smeten och det är det vi ibland måste väga upp med mannagryn, beroende på hur smeten ser ut!

Kokostoppar utan ägg

Receptet - Så gör du:

Kokostoppar utan ägg

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Den ljuva smaken av kokostoppar är något de flesta sätter på minnet. Detta recept på kokostoppar utan ägg kräver bara fem ingredienser och är verkligen hur enkelt som helst. Lätta att göra och lätta att gilla!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 24 kokostoppar

Ingredienser
 

  • 2,5 dl sötad kondenserad mjölk
  • 0,6 dl mjölk
  • 0,6 dl vanligt mjöl
  • 6 dl sötad riven kokosnöt
  • 3 msk mannagryn (frivilligt, men rekommenderas)

Valfria ingredienser

  • 100 g choklad
  • 0,5 dl cashewnötter, brutna i bitar
  • 1 tsk kardemummapulver

Instruktioner

  • Klä en plåt med bakplåtspapper och förvärm ugnen till 180 grader Celsius i 10 minuter.
  • I en stor skål, kombinera sötad kondenserad mjölk och mjölk. Vispa tills det blandas.
  • Med en träslev, rör i mjöl, och blanda tills det är ordentligt inblandat mjölken.
  • Rör ner kokos, och de eventuellt de frivilliga ingredienserna cashewnötter och kardemummapulver.
  • Om smeten nu är vattnig, tillsätt 3 matskedar mannagryn och blanda väl, för att få en smet som är fin och fast.
  • Klicka ut kokostopparna på plåten med bakplåtspapper. Ge varje kokostopp cirka 3 cm mellanrum till andra kokostoppar.
  • Gräddade i ugnen tills kokostopparna är gyllene runt kanterna, ungefär 15 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt stå i 10 minuter på plåten. Försök inte att ta bort kokostopparna från plåten direkt, låt dem stelna i rumstemperatur. Låt bara makronerna ligga på plåten i 10 minuter så stelnar de av sig själva.
  • Lägg sedan över till ett galler och låt kokostopparna svalna helt innan servering.
  • Frivilligt: värm upp choklad i en skål, exempelvis i micro. Doppa kokostopparna och placera på bakplåt tills de torkat.
  • Njut av dina goda kokostoppar utan ägg!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äggfria kokostoppar, Kokostoppar utan ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar