Äppelkaka utan ägg – Recept

4.8/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelkaka utan ägg!

Detta är ett enkelt, gott, och snabbt recept på äppelkaka utan ägg, som smakar ljuvligt härligt!

Den här äggfria äppelkakan gjord med bitar av söta äpplen inbäddade i en saftig, smörig kaka är himmelskt god. Som så många andra recept så är detta recept riktigt enkelt, men oj så gott!

Var noga med att välja godaste möjliga äpplen för detta recept för bästa resultat och godast möjliga äppelkaka utan ägg! Syrliga söta sorter som Granny Smith, Honey Crisp, Pink Lady, Braeburn och Jonagold är alla bra alternativ. 

Jag älskar denna äppelkaka utan ägg och tycker den är så otroligt god och enkel att göra! Kaneläppelkaka har aldrig smakat så gott.

Äppelkaka utan ägg

Receptet – Så gör du:

Äppelkaka utan ägg

4.8/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett enkelt, gott, och snabbt recept på äppelkaka utan ägg, som smakar ljuvligt härligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 st till 3 st söta, syrliga äpplen
  • 2 msk strösocker blandat med 1 tsk kanel
  • florsocker (frivilligt)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader Celsius.
  • I en skål, blanda mjöl, socker och bakpulver.
  • Smält smöret och tillsätt till skålen växelvis tillsammans med mjölken.
  • Häll smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter, strödd med mannagryn.
  • Stick ner tunna äppelklyftor i ett fint mönster i smeten. Toppa med strösocker- och kanelblandningen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och sikta gärna florsocker ovanpå!
  • Njut av din äppelkaka utan ägg! 
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äggfri äppelkaka, Äppelkaka utan ägg

1 kommentar

  1. 5 stars
    Jättegod saftig äpplekaka trots att jag gjorde den ägg och mjölkfri. Jag bytte ut smör mot mjölkfritt margarin och mjölk mot havremjölk. Jag läste fel och blandade kanel/sockerblandningen med äppleklyftorna men det blev gott. Däremot var kakan i ugnen 45 minuter innan den var klar.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar