Carbonara utan ägg – Recept

4.7/5 baserat på 18 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på carbonara utan ägg!

Detta ljuvligt krämiga recept på carbonara använder inga ägg, utan snarare grädde och mjölk som ersättning för att göra den krämig. Tillsätt vanligt bacon eller rökt bacon om så önskas.

Carbonara är en italiensk pastarätt som ursprungligen består av pancetta eller guanciale (sorter av italiensk bacon), äggulor, hård ost, massor av nymalen svartpeppar och naturligtvis pastan. Men i detta recept så ersätter vi ägget med krämig grädde och mjölk.

Spaghetti är den vanliga pastan för Carbonara, men fettuccine, linguine eller till och med pennepasta kan också användas.

När du smaksätter såsen med salt, tänk på att pastan som kommer att tillsättas senare också är lätt salt.

Pecorino Romano är osten som normalt används för traditionell Carbonara. Det är en hård, salt italiensk ost, gjord av fårmjölk. Parmesanost är också ett populärt val och det jag brukar använda då den är mer lättillgänglig.

Denna carbonara utan ägg är otroligt krämig och god, och jag rekommenderar den verkligen!

Carbonara utan ägg

Receptet – Så gör du:

Carbonara utan ägg

4.7/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta ljuvligt krämiga recept på carbonara använder inga ägg, utan snarare grädde och mjölk som ersättning för att göra den krämig. Tillsätt vanligt bacon eller rökt bacon om så önskas.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 350 g okokt pasta – spagetti, fettuccini eller linguine
  • 2,5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g bacon i bitar
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 st medelstor gul lök, hackad
  • 1 tsk salt (justera efter behov)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 25 g pecorino-ost eller parmesanost

Instruktioner

  • Sätt din pasta på kokning enligt pastapaketets anvisningar.
  • I en panna, bryn bacon i matolja och överför sedan både bacon och olja till en skål.
  • I samma panna, fräs vitlök och lök i smör tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka under konstant omrörning tills det blir tjockt. Tillsätt sedan bacon och oljan ned i pannan. Tillsätt parmesanost och salt och peppar. Ta bort från värmen.
  • Tillsätt din färdigkokta pasta till såsen och blanda. Toppa gärna med mer parmesanost och nymalen peppar innan servering.
  • Njut av din carbonara utan ägg!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Carbonara utan ägg

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar