Go Back
+ servings
Carbonara utan ägg

Receptet - Så gör du:

Carbonara utan ägg

4.7/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta ljuvligt krämiga recept på carbonara använder inga ägg, utan snarare grädde och mjölk som ersättning för att göra den krämig. Tillsätt vanligt bacon eller rökt bacon om så önskas.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 350 g okokt pasta – spagetti, fettuccini eller linguine
  • 2,5 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g bacon i bitar
  • 2 msk olja
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 st medelstor gul lök, hackad
  • 1 tsk salt (justera efter behov)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 25 g pecorino-ost eller parmesanost

Instruktioner

  • Sätt din pasta på kokning enligt pastapaketets anvisningar.
  • I en panna, bryn bacon i matolja och överför sedan både bacon och olja till en skål.
  • I samma panna, fräs vitlök och lök i smör tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka under konstant omrörning tills det blir tjockt. Tillsätt sedan bacon och oljan ned i pannan. Tillsätt parmesanost och salt och peppar. Ta bort från värmen.
  • Tillsätt din färdigkokta pasta till såsen och blanda. Toppa gärna med mer parmesanost och nymalen peppar innan servering.
  • Njut av din carbonara utan ägg!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Carbonara utan ägg