Detta ljuvligt krämiga recept på carbonara använder inga ägg, utan snarare grädde och mjölk som ersättning för att göra den krämig. Tillsätt vanligt bacon eller rökt bacon om så önskas.
350gokokt pasta – spagetti, fettuccini eller linguine
2,5dlmatlagningsgrädde eller vispgrädde
2,5dlmjölk
250gbacon i bitar
2mskolja
2msksmör
1mskfinhackad vitlök
1stmedelstor gul lök, hackad
1tsksalt (justera efter behov)
1tsknymalen svartpeppar
25gpecorino-ost eller parmesanost
Instruktioner
Sätt din pasta på kokning enligt pastapaketets anvisningar.
I en panna, bryn bacon i matolja och överför sedan både bacon och olja till en skål.
I samma panna, fräs vitlök och lök i smör tills de är mjuka. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka under konstant omrörning tills det blir tjockt. Tillsätt sedan bacon och oljan ned i pannan. Tillsätt parmesanost och salt och peppar. Ta bort från värmen.
Tillsätt din färdigkokta pasta till såsen och blanda. Toppa gärna med mer parmesanost och nymalen peppar innan servering.