Griljera skinka utan ägg – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på hur man kan griljera skinka utan ägg!

Griljerad skinka är en klassisk rätt som ofta dyker upp på våra festliga bord, särskilt under högtider som jul och påsk. Griljeringen ger skinkan en söt och krispig yta som balanserar den saftiga och salta köttet under. Men vad händer om du har äggallergi eller om du helt enkelt vill undvika ägg i ditt recept? Oroa dig inte, du kan fortfarande skapa en utsökt griljering för din skinka utan att använda ägg. I den här artikeln delar jag med dig ett fantastiskt recept på hur du griljerar skinka utan ägg.

Griljering är den magiska touchen som omvandlar en vanlig skinka till en festmåltid. Vanligtvis används ägg för att binda samman ingredienserna i griljeringen och ge den en fin glans. Men om du behöver undvika ägg av någon anledning, finns det en enkel och utsökt lösning.

När din äggfria griljerade skinka är klar kan du servera den med exempelvis julknäckebröd, rödbetssallad och senap. Eller varför inte skiva upp den tunt och lägga den på smörgåsen med senap och inlagd gurka för en smakfull och fyllig påsk- eller julmacka. Detta äggfria alternativ kommer att imponera på dina gäster och låta dig njuta av den älskade smaken av griljering på ditt jul- eller påskbord, utan att använda ägg.

När din äggfria griljerade skinka är klar kan du skära upp den och även servera den som en huvudrätt eller del av en buffé. Njut av den fantastiska smaken och den krispiga ytan, allt utan ägg. Detta är ett fantastiskt alternativ för alla som älskar skinkgriljering men vill undvika ägg. Smaklig måltid!

Griljera skinka utan ägg

Receptet – Så gör du:

Griljera skinka utan ägg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Griljera skinkan med en äggri, förstklassig och läckert karamelliserad senapssirapglasyr med detta enkla och smakrika recept.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 skinka

Ingredienser
 

  • 3 msk senap
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk olja
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st färdigkokt skinka ca 3 kg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
  • Frigör skinkan från svålen och, om så önskas, en del av fettet, beroende på skinkan och dina preferenser.
  • Skapa en härlig blandning av senap, sirap och olja. Täck skinkan generöst med denna smakrika beläggning.
  • Sprid ett tunt lager av ströbröd över ytan.
  • Placera skinkan i en ugnssäker form i ugnens mittsektion och griljera den där i cirka 10-15 minuter, tills den har uppnått en lockande och förförisk gyllene nyans.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Griljera skinka utan ägg

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar