I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till pulled pork!
Detta är en klassisk sås till pulled pork i barbecue-stil. Den är inte komplicerad, men riktigt god! Fungerar alldeles utmärkt till alla typer av grillmat men speciellt som sås till pulled pork.
Traditionellt serveras pulled pork med en sås vid sidan av. Denna klassiska kombination använder vinäger för surhet, farinsocker och ketchup för sötma, och peppar för värme. Det finns också lite senap.
Om du gillar en mindre framträdande vinägersmak, dra ner på vinägern och öka mängden ketchup och farinsocker för att kompensera för det, smaka av allt eftersom.
Såsen ger mycket smak, men den är också funktionell, eftersom den tillför mer saftighet till din pulled pork, vilket är särskilt användbart på andra eller tredje dagen efter att du har gjort den.
Jag älskar detta recept på sås till pulled pork och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sås till pulled pork
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3,5 msk äppelcidervinäger
- 1 dl ketchup
- 2 msk gul senap
- 2 msk farinsocker
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk salt
- 1 tsk cayennepeppar
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills sockret lösts upp.
- Ta av från värmen och servera varm. Servera med ditt favoritrecept på pulled pork.
- Färdigt! Njut av din pulled pork med sås!