Spenatsås – Recept

Här kommer mitt bästa recept på en riktigt klassisk spenatsås!

En otroligt god och krämig spenatsås som går riktigt snabbt och enkelt att göra. Servera gärna med potatis, potatismos, eller ris, samt korv eller fisk!

Spenatsås för mig är husmanskost när det är som bäst och det blir så himla smakrikt och härligt. Det bästa med denna spenatsås är kanske att den är så himla enkel att laga.

Den blir så himla god med stekt torsk eller lax, fiskpinnar, falukorv eller prinskorvar. Mitt andra favorittillbehör är kokt potatis, eller potatismos. Detta är en rätt man har minnen från och som är lika god varje gång.

Jag älskar dessutom rätter med spenatsås som matlåda. Det är ett helt perfekt recept att göra en vardag eller en lugn helgdag.

Att göra denna spenatsås är både smidigt och enkelt, och resultatet blir förstås riktigt gott! En sak som är säker är att jag älskar detta goda recept, och jag lagar det varje gång jag får tillfälle till att göra det. Testa gärna här nedanför!

Spenatsås

Receptet – Så gör du:

Spenatsås

4.9/5 ( 228 röster )
En otroligt god och krämig spenatsås som går riktigt snabbt och enkelt att göra. Servera gärna med potatis, potatismos, eller ris, samt korv eller fisk!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 g spenat, hackad (fryst eller färsk)
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar

Instruktioner

  • Tillsätt finhackad spenat till en kastrull. Om spenaten är fryst, tina upp på låg värme i pannan under konstant omrörning.
  • Tillsätt en klick smör och fortsätt omrörningen tills att smöret har smält. Tillsätt även vetemjölet lite i taget och rör eller vispa så att alla klumpar försvinner. 
  • Krydda med salt och peppar. Rör fortfarande om hela tiden.
  • Tillsätt grädden såsen sjuda några minuter under omrörning.
  • Smaka av kryddningen eller justera eventuellt med lite extra grädde. Ta sedan av från värmen. Tillsätt eventuellt en liten extra klick smör för extra krämighet.
  • Färdigt! njut av din spenatsås, servera med exempelvis kokt potatis, potatismos, ris, samt korv, fisk, eller kött!
Nyckelord Spenatsås
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar