Banankaka med filmjölk – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på banankaka med filmjölk!

Här är ett riktigt saftigt, enkelt och gott recept på banankaka med filmjölk. Ta vara på mogna bananer med detta riktigt goda recept på banankaka, där filmjölken ger riktigt god smak och riktigt fin konsistens!

Banankaka är en riktig favorit hemma hos mig. Perfekt när man har några bananer som håller på att bli för mogna. Denna banankaka med filmjölk tycker jag är god när som helst under dagen, till frukost såväl som till mellanmål eller efterrätt.

Kort sagt älskar jag denna banankaka med filmjölk och tycker den är riktigt värd att göra. Snabb, god, och enkel, och utan några komplicerade ingredienser. Testa gärna receptet nedan!

Banankaka med filmjölk

Receptet – Så gör du:

Banankaka med filmjölk

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt saftigt, enkelt och gott recept på banankaka med filmjölk. Ta vara på mogna bananer med detta riktigt goda recept på banankaka, där filmjölken ger riktigt god smak och riktigt fin konsistens!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 16 skivor

Ingredienser
 

  • 80 g smör, rumstempererat
  • 2 st bananer, mogna
  • 0,5 dl filmjölk
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en skål, rör ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  • I en stor skål, vispa ihop det rumstempererade smöret tillsammans med strösockret, gärna med elvisp. Knäck ner ett ägg i taget och vispa in det. Tillsätt sedan filmjölk och rör om. Tillsätt sedan mjölblandningen och rör om.
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ned i smeten.
  • Smörj och bröa en brödform eller sockerkaksform och tillsätt smeten.
  • Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Man kan göra tandpetartestet där en tandpetare som sticks ned inte ska vara degig, då är kakan klar.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund innan den skärs upp.
  • Njut av din banankaka med filmjölk!
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Banankaka med filmjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar