Godaste bananbrödet – Recept

5/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt recept på det godaste bananbrödet!

Med sin supersaftiga konsistens, perfekt balanserade banan- och sockersmak samt fina mjukhet, så är detta mitt favoritrecept på bananbröd, och jag kallar det för det godaste bananbrödet! Du behöver bara några mogna bananer och några få till ingredienser!

Det här är mitt favoritrecept på bananbröd, ett som jag har uppskattat i flera år. Det är receptet som kommer att tänka på först när jag har mogna bananer i fruktskålen.

Det här är det bästa bananbrödsreceptet någonsin och om du inte har provat det än så tycker jag det är värt det, jag tror inte man blir besviken!

Om du vill kan du frysa in detta goda bananbröd. Jag gillar att frysa bananbröd i skivor eftersom skivorna tinar mycket snabbare – även vid lunchtid!

Sammantaget är detta ett enkelt recept på det godaste bananbrödet någonsin. 

Smeten tar cirka 10 minuter att kasta ihop, brödet håller sig saftigt i dagar och ingenting slår doften av färskt, gott bananbröd i ugnen! Testa gärna receptet nedan!

Godaste bananbrödet

Receptet - Så gör du:

Godaste bananbrödet

5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Med sin supersaftiga konsistens, perfekt balanserade banan- och sockersmak samt fina mjukhet, så är detta mitt favoritrecept på bananbröd, och jag kallar det för det godaste bananbrödet! Du behöver bara några mogna bananer och några få till ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme 5 minuter
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 1 bananbröd

Ingredienser
 

  • 4 st mogna bananer
  • 5 dl (250 g) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk mald kanel
  • 115 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1,75 dl (150 g) packat strösocker eller farinsocker
  • 2 st ägg i rumstemperatur
  • 0,8 dl naturlig yoghurt eller gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • valfritt: 1,75 dl (100 g) hackade pekannötter eller valnötter

Instruktioner

  • Justera ugnsgallret till det tredje nedersta läget och förvärm ugnen till 180°C. Smörj en 22×10 centimeters brödform och sätt åt sidan.
  • Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i en stor skål.
  • Använd en mixer och vispa ihop smör och farinsocker på hög hastighet tills det är slätt och krämigt, cirka 2 minuter.
  • Med medelhastighet på vispen, tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt efter varje ägg. Vispa i yoghurt, mosade bananer och vaniljextrakt på medelhastighet tills det blandas.
  • Med mixern igång på låg hastighet, vispa långsamt ner de torra ingredienserna i de våta ingredienserna tills allt precis har blandats. Blanda inte för mycket. Tillsätt nötter om du vill ha i det (valfritt).
  • Häll smeten i den förberedda bakformen och grädda i 60-65 minuter. Täck brödet löst med aluminiumfolie efter 30 minuter för att förhindra att toppen och sidorna blir för gräddade. En tandpetare i mitten av brödet kommer ut ren och degfri när brödet är klart. Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna helt i formen.
  • Täck över och förvara bananbrödet i rumstemperatur i 2 dagar, eller i kylen i upp till 1 vecka. Bananbröd smakar bäst dag 2 efter att smakerna har tagit till sig.
  • Njut av godaste bananbrödet!
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste bananbrödet

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar