I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags ättiksgurka!
Gammaldags ättiksgurka är en tidlös klassiker som du enkelt kan göra hemma. Riktigt gott, snabbt, och enkelt, och riktigt gott till exempelvis husmanskost.
Riktigt god gammaldags ättiksgurka som mormor gjorde den är riktigt gott på mackan eller till husmansklassiker, exempelvis köttbullar. Sötsyrligt med exakt den där härliga smaken man eftersöker.
Med förvaring i kylen så håller en öppnad burk 6-12 månader. Hållbarheten blir bäst om man steriliserar burkarna.
Om man ska göra ättiksgurka så kan jag verkligen slå ett slag för detta klassiska, tidlösa recept som alltid går hem. Anvisningar med ingredienser och instruktioner hittas precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Gammaldags ättiksgurka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 750 g västeråsgurkor
- 2 st dillkronor
- 2 msk gula senapsfrön
- 2,5 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl ättikssprit (12%)
- 0,5 dl salt
Instruktioner
- Tvätta gurkorna noga. Skär dem sedan i sisådär halvcentimetertjocka skivor.
- I rena burkar, tillsätt omvartannat gurka, dillkronor, och senapsfrön.
- I en kastrull, koka upp ättika, vatten, socker och salt, så att saltet och sockret löser upp sig.
- Häll ner lagen i burkarna och stäng burkarna.
- Låt kallna och förvara i kylen i en vecka innan första provsmakningen, vilket är tidpunkten då det är gott att äta.
Absolut bästa receptet på inlagd gurka – å jag har testa en del genom åren….
Smakar precis som jag vill att inlagd gurka ska smaka.
Blev precis så bra som man kan önska. Har provat så många recept i så många år utan att bli nöjd.
Låter väldigt enkelt och gott jag, tänker prova när mina gurkor är klara.
Tack!
Så himla bra recept, tack så mycket för de fina stunderna
Underbar gurkinläggning gjort denna många gånger