Stekt fjällskivling – Recept

4.4/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på stekt fjällskivling!

Fjällskivling är en fascinerande svamp som erbjuder en läcker och smakrik upplevelse i köket. Med sin naturliga nötighet och unika textur är den perfekt att steka i smör och utforska i olika rätter. Ett av de mest enkla och njutbara sätten att tillaga fjällskivling är genom att steka den just i smör. Detta recept ger dig möjlighet att uppleva den fulla potentialen hos denna fantastiska svamp.

Stekt fjällskivling med smör är en härlig kombination som skapar en smakupplevelse utöver det vanliga. Genom att använda smör tillför du en krämig dimension till svampen, vilket smälter samman med den subtila smaken av färsk timjan och persilja. Resultatet blir en harmonisk och välbalanserad rätt som kommer att förvåna och glädja dina smaklökar.

Det bästa med stekt fjällskivling är att det är enkelt att anpassa efter dina preferenser och önskemål. Du kan servera de stekta svamparna som en aptitretande förrätt, på rostat bröd, eller som en del av en hälsosam sallad eller som ett tillbehör till en huvudrätt. Denna mångsidighet gör att du kan njuta av denna delikata rätt i olika sammanhang och sällskap.

Vid tillagning av svamp är det alltid viktigt att vara säker på att du har korrekt identifierat och rensat fjällskivling eller någon annan svamp innan du tillagar dem.

Här nedanför kommer receptet, perfekt att ha till hands inför svampsäsongen! Njut av en matupplevelse utöver det vanliga. Ha det gott!

Stekt fjällskivling

Receptet – Så gör du:

Stekt fjällskivling

4.4/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Njut av den delikata smaken av stekt fjällskivling, där smöret tillför en krämig dimension som smälter samman med salt, peppar, timjan och persilja.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

 • 500 g färska fjällskivlingar
 • 2 msk smör
 • 1 tsk färsk timjan hackad
 • Salt och peppar efter smak
 • 2 msk färsk persilja hackad (för garnering)

Instruktioner

 • Rensa fjällskivlingarna genom att skära bort eventuell smuts eller torra delar på foten. Skär svamparna i bitar.
 • Smält smöret i en stekpanna över medelhög värme.
 • Tillsätt fjällskivlingen i pannan och stek bitarna i cirka 8-10 minuter, eller tills de blir mjuka och får en härlig gyllenbrun färg.
 • Strö över den färska timjanen och smaka av med salt och peppar efter behag.
 • Ta bort stekpannan från värmen och strö över den hackade persiljan för att ge rätten en extra fräschör och färg.
 • Servera de stekta fjällskivlingarna som en aptitretande förrätt, på en bit rostat bröd, som en del av en hälsosam sallad eller som ett tillbehör till en huvudrätt.
 • Njut av den fantastiska smaken av stekt fjällskivling, där smörets rika och krämiga egenskaper lyfter fram svampens naturliga nötighet och skapar en perfekt balans av smaker!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt fjällskivling

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar