Apelsinfromage – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på apelsinfromage!

En ack så enkel men ack så god och festlig dessert, apelsinfromage! Garnera med rivet apelsinskal, och gärna tärnad apelsin och lite vispgrädde.

Apelsinfromage är en drömmig, krämig efterrätt som serveras i en fin bägare. Det är en dessert som alltid går hem för enklare och mer festliga tillställningar.

Denna apelsinfromage är riktigt enkel att göra men känns ändå riktigt lyxig. Den imponerar på vänner, familjemedlemmar såväl som gäster och passar bra till att runda av i princip alla måltider.

För en lyxig efterrätt som alla gillar, kan jag varmt rekommendera denna goda apelsinfromage. Jag har serverat den till ett sällskap vid nyår och det blev hur bra som helst. Här nedanför kommer receptet!

Apelsinfromage

Receptet - Så gör du:

Apelsinfromage

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En ack så enkel men ack så god och festlig dessert, apelsinfromage! Garnera med rivet apelsinskal, och gärna tärnad apelsin och lite vispgrädde.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 4 st gelatinblad
  • 2 st ägg
  • 3 msk strösocker
  • rivet skal av 1 apelsin (plus mer till garnering)
  • 3 st pressad apelsinsaft (från cirka 3 st apelsiner)
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Lägg ner gelatinbladen i kallt vatten och låt stå i cirka 30 minuter.
  • Vispa ägg och strösocker i en skål ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinsaften.
  • Smält gelatinet i mikrovågsugn tillsammans med en skvätt vatten i cirka 30 sekunder. Vispa ned i äggblandningen. Låt blandningen tjockna, men inte stelna helt.
  • Vispa vispgrädden separat och rör ned i krämen. Rör om för att blanda.
  • Portionera upp apelsinfromagen i portionsglas, täck över och låt stelna i kylen.
  • Toppa med apelsinskal inför servering, och eventuellt lite extra vispgrädde.
  • Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Apelsinfromage

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar