Beer can burgers – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett recept på beer can burgers!

Förena saftigt nötkött, smörig ost, krispigt bacon och grillade grönsaker för en explosion av smaker i varje tugga. Den är en imponerande kreation som inte bara smakar fantastiskt utan även ser fantastisk ut på grillen. Här ska vi utforska varför Beer Can Burgers är något som är värt att testa vid nästa grillning.

Nötkött som formats runt en burk är hjärtat i varje beer can burger. Med nötfärs som bas så får du en mättande och utsökt grund för denna rätt. Nötkött ger en djup och fyllig smak som balanseras väl med de andra ingredienserna i burgaren.

För att skapa den karaktäristiska öppningen i mitten av varje burger, använder vi tomma och rengjorda ölburkar. Läskburkar går också bra. Dessa fungerar som en form för att skapa en fördjupning i varje burgare, och de ger även en subtil ölsmak som smyger sig in i köttet under grillningen.

Vilken burger skulle vara komplett utan bacon? Två skivor bacon lindade runt varje burger ger en krispig krona av smak och textur. Baconets salta, rökiga smak kompletterar nötköttet perfekt.

Osten i Beer Can Burgers är den smöriga kronan på verket. Du kan välja din favoritost, men en kraftig ost som cheddar eller mozzarella fungerar utmärkt. Osten smälter under grillningen och blir en krämig och smörig överraskning i varje tugga.

Att krydda dina Beer Can Burgers är ett kreativt och personligt val. Du kan använda din favoritkrydda eller BBQ-krydda för extra smak. Tillsammans med salt och svartpeppar skapar kryddningen den smakprofil du föredrar.

Att grilla Beer Can Burgers är inte bara en kul matlagningsmetod, det är också en konstform. Förbered grillen genom att värma den till medelhög värme. Du vill ha en temperatur på cirka 180-200 grader Celsius för att få den perfekta grillytan.

Grilla dina burgare i cirka 5-7 minuter per sida eller tills de har nått din önskade grad av genomstekning. Det är viktigt att vända dem försiktigt för att behålla formen.

När dina Beer Can Burgers är grillade till perfektion och ölburkarna har avlägsnats (använd grillvante, de blir heta!), servera dem i färska hamburgerbröd med dina favorittillbehör och såser. Lägg till färska grönsaker, tomat, lök, och ditt favoritgrillsås för att göra denna rätt helt din egen.

Beer Can Burgers är perfekta för grillfester, sommarpicknickar eller när du bara vill göra något extra speciellt på grillen. Denna utsökta kombination av nötkött, bacon, ost och öl gör varje tugga till en smakexplosion. Så nästa gång du tänder grillen, överväg att laga Beer Can Burgers för att imponera på dina gäster och ge dem en oförglömlig smakupplevelse.

Beer can burgers

Receptet – Så gör du:

Beer can burgers

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Beer can burgers förenar saftigt nötkött, smörig ost, krispigt bacon och grillade grönsaker för en explosion av smaker i varje tugga.
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 800 g nötfärs
 • 1 st ölburk tom och rengjord
 • 8 skivor bacon
 • 1 st gul lök skivad
 • 1 st tomat skivad
 • 4 st salladsblad
 • 4 skivor ost valfri
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • BBQ-krydda eller din favoritkrydda
 • Hamburgerbröd 4 stycken

Instruktioner

 • Börja med att dela upp nötfärsen i fyra jämnstora portioner, cirka 200 gram vardera. Forma varje portion till en rund boll.
 • Tryck ner en tom och rengjord ölburk i mitten av varje nötköttsboll. Forma färsen försiktigt runt burken för att skapa en fördjupning i mitten, och se till att färsen omsluter ölburken jämnt för att skapa en hållbar "burkform" i mitten.
 • Linda två skivor bacon runt varje burgare. Baconet ska omfamna nötköttet och burken. Detta kommer att skapa en “baconkrona” som ger extra smak och saftighet.
 • Fyll varje burgare med en skiva ost. Placera dem i gropen i mitten av varje burgare som du skapade med ölburken.
 • Krydda burgarna med salt, svartpeppar och din favoritkrydda enligt din smak.
 • Förbered grillen genom att värma den till medelhög värme (cirka 180-200 grader Celsius) eller säkerställ att kol är glödande.
 • Grilla dina Beer Can Burgers med bacon i cirka 5-7 minuter per sida eller tills de är grillade till önskad grad av genomstekning. Baconet blir krispigt, och nötköttet blir saftigt.
 • Ta försiktigt bort ölburkarna från de grillade burgarna när de är klara (var noga med att använda grillvante eftersom ölburken kommer vara het).
 • Servera dina Beer Can Burgers med bacon i hamburgerbröd med dina favorittillbehör och såser.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Beer can burgers

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar