Amerikanska pannkakor med filmjölk – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på amerikanska pannkakor med filmjölk!

Supergoda amerikanska pannkakor med filmjölk blir enkelt, snabbt och ljuvligt gott med detta recept. Allt som krävs är filmjölk och några andra vanliga ingredienser!

Dessa amerikanska pannkakor är riktigt fina i konsistensen och mycket av det är tack vare filmjölk. Ända sedan jag testade det så gillar jag verkligen att göra amerikanska pannkakor med filmjölk.

Jag gillar att servera dem med lite bär, eller skivad banan, honung, eller varför inte lite blåbär och jordgubbar? Möjligheterna är givetvis många fler än så!

Kort sagt älskar jag dessa amerikanska pannkakor med filmjölk och tycker detta receptet blir riktigt bra. Så värt att göra, testa gärna receptet med anvisningar nedan!

Amerikanska pannkakor med filmjölk

Receptet – Så gör du:

Amerikanska pannkakor med filmjölk

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Supergoda amerikanska pannkakor med filmjölk blir enkelt, snabbt och ljuvligt gott med detta recept. Allt som krävs är filmjölk och några andra vanliga ingredienser!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 14 pannkakor

Ingredienser
 

  • 75 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 dl filmjölk
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Smält smöret antingen i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Så fort det smält, ställ undan så det svalnar i rumstemperatur.
  • I en skål, blanda de torra ingredienserna genom att röra om, alltså mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och en liten nypa salt.
  • I en annan skål, vispa äggen tillsammans med filmjölk och det smälta smöret.
  • Kombinera innehållet i de båda skålarna genom att röra om till en enhetlig smet. 
  • Tillsätt lite smör i en stekpanna och värm upp, och tillsätt strax under 1 dl av smeten åt gången. Stek pannkakan ungefär 1,5 minut på varje sida, resultatet vi eftersöker är en gyllenbrun och fint fluffig pannkaka! Repetera för all smet, och flytta över färdiga pannkakor till en tallrik. Tillsätt mer stekfett när det behövs allteftersom.
  • Njut av dina amerikanska pannkakor med filmjölk!
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Amerikanska pannkakor med filmjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar