Syltade trattkantareller – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på syltade trattkantareller!

Gör detta goda recept på syltade trattkantareller med färskplockade eller frysta, förkokade trattkantareller. Ett gott tillägg till sallader, pajer och kötträtter.

Man kan göra det väldigt enkelt med i princip bara trattkantarellerna, men jag gillar att lägga till vitlök och chili för lite ytterligare smak! När jag tittar tillbaka på förra årets svampsäsong så måste jag säga att detta är en favorit.

Att sylta trattkantareller är ett riktigt härligt och lyxigt sätt att ta vara på trattkantareller och få nytta av dem i många olika rätter!

Burkarna förvaras svalt och mörkt. Allt med detta recept på syltade trattkantareller är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt älskar jag dessa syltade trattkantareller och tycker att receptet är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan, och justera eventuellt mängderna till din mängd trattkantareller!

Syltade trattkantareller

Receptet – Så gör du:

Syltade trattkantareller

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör detta goda recept på syltade trattkantareller med färskplockade eller frysta, förkokade trattkantareller. Ett gott tillägg till sallader, pajer och kötträtter.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 2 små burkar

Ingredienser
 

  • 1 kg färska trattkantareller, rensade
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymalen peppar
  • valfritt: 4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • valfritt: 2 st röd chili, tunt skivade

Instruktioner

  • Koka upp vinäger, vatten och socker i en kastrull och tillsätt trattkantarellerna och alla andra ingredienser. Låt koka upp, och sänk sedan värmen och låt puttra i 10-15 minuter.
  • Fyll upp kastrullens innehåll i varma, torra glasburkar som kan förseglas. Fyll på så burken fylls och skruva på locket.
  • Färdigt! Förvara burkarna svalt och mörkt. Njut av dina syltade trattkantareller!
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Syltade trattkantareller

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar