I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans köttfärssås!
De allra flesta av oss minns skolans köttfärssås. Nu kan du göra den exakt likadant hemma med detta goda och enkla recept på skolans köttfärssås!
Detta recept på skolans köttfärssås ger en måltid som är precis som den man får på förskolor, grundskolor och gymnasium landet över. En tidlös klassiker som alltid smakar härligt bra är skolans köttfärssås.
Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans köttfärssås och tycker den är riktigt värd att göra! Så klassisk och god! Testa gärna receptet nedan.

Receptet – Så gör du:
Skolans köttfärssås
Ingredienser
- 600 g färs (blandfärs eller nötfärs)
- 2 st gula lökar
- 1 bit rotselleri (150 g)
- 1 dl tomatpuré
- 1 dl ketchup
- 5 dl vatten
- 2 msk kalvfond eller köttbuljong
- 1 tsk torkad basilika
- salt
- vitpeppar
Instruktioner
- Skala och hacka lök, skala och grovriv rotselleri. Fräs lök och rotselleri i olja eller smör tills löken börjar bli genomskinlig. Tillsätt sedan färsen och rör om.
- Sätt pastan på kokning enligt förpackningens anvisningar.
- Tillsätt tomatpuré, fond/buljong, samt hälften av vattnet. Rör om för att blanda och låt koka upp.
- Tillsätt sedan resten av vattnet och ketchup. Låt puttra till önskad tjockhet på såsen. Justera eventuellt med mer vatten.
- Krydda efter smak och tillsätt eventuellt mer ketchup för lite sötare smak.
- Njut av skolans köttfärssås!