Scones med olja – Recept

4.5/5 baserat på 20 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med olja!

Här är ett riktigt bra recept på scones där vi använder olja istället för smör. Snabba, enkla, och smidiga att göra, perfekta till thé!

Dessa scones med olja är extra praktiska att göra om man av olika anledningar inte vill eller kan göra andra scones scones. Smaken blir riktigt bra såväl som konsistensen.

Jag älskar dessa scones med olja tillsammans med en kopp thé en mysig kväll. Servera dem tillsammans med dina favorittillbehör, exempelvis en god sylt. Testa jättegärna!

Scones med olja

Receptet – Så gör du:

Scones med olja

4.5/5 baserat på 20 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt bra recept på scones där vi använder olja istället för smör. Snabba, enkla, och smidiga att göra, perfekta till thé!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 scones

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 0,65 dl mjölk

Instruktioner

  • Sikta mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om.
  • Vispa ihop olja och mjölk och tillsätt sedan de torra ingredienserna från steg 1.
  • Blanda ihop tills degen precis blir enhetlig och hopblandad.
  • Ha ut på en ren, plan, och lätt mjölad arbetsyta och forma degen till en skiva som är cirka 2 cm tjock.
  • Skär ut dina scones, cirka 6 stycken, exempelvis med ett glas eller degkniv.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla alla scones med lite mjölk.
  • Ställ in sconesen i kylen medan ugnen förvärms till 220°C.
  • Grädda dina scones i mitten av ugnen i 15 minuter och ta ut ur ugnen.
  • Låt dina scones svalna på galler innan servering.
  • Njut av dina scones med olja!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Scones med olja

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar