I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på scones med olja!
Här är ett riktigt bra recept på scones där vi använder olja istället för smör. Snabba, enkla, och smidiga att göra, perfekta till thé!
Dessa scones med olja är extra praktiska att göra om man av olika anledningar inte vill eller kan göra andra scones scones. Smaken blir riktigt bra såväl som konsistensen.
Jag älskar dessa scones med olja tillsammans med en kopp thé en mysig kväll. Servera dem tillsammans med dina favorittillbehör, exempelvis en god sylt. Testa jättegärna!
Receptet – Så gör du:
Scones med olja
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk olivolja eller rapsolja
- 0,65 dl mjölk
Instruktioner
- Sikta mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om.
- Vispa ihop olja och mjölk och tillsätt sedan de torra ingredienserna från steg 1.
- Blanda ihop tills degen precis blir enhetlig och hopblandad.
- Ha ut på en ren, plan, och lätt mjölad arbetsyta och forma degen till en skiva som är cirka 2 cm tjock.
- Skär ut dina scones, cirka 6 stycken, exempelvis med ett glas eller degkniv.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla alla scones med lite mjölk.
- Ställ in sconesen i kylen medan ugnen förvärms till 220°C.
- Grädda dina scones i mitten av ugnen i 15 minuter och ta ut ur ugnen.
- Låt dina scones svalna på galler innan servering.
- Njut av dina scones med olja!
La in lite mer vätska blev jätte goda!
Var lite svårt att jobba med men det fungerar