Äppelpaj utan havregryn – Recept

5/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på äppelpaj utan havregryn!

Detta är en enkel äppelpaj utan havregryn, perfekt om man inte kan eller vill använda havregryn till äppelpajen. Ljuvlig, syrlig, värmande, och enkel, med god smak av äpple, socker och kanel!

Denna äppelpaj går ifrån smuldegen en aning och använder istället ett täcke havregrynsfri deg som vi enkelt slänger ihop. Det blir en äppelpaj som blir ljuvligt god tillsammans med exempelvis vaniljsås eller vaniljglass.

Kort sagt så älskar denna äppelpaj utan havregryn och rekommenderar den starkt! Riktigt värd att göra!

Äppelpaj utan havregryn

Receptet - Så gör du:

Äppelpaj utan havregryn

5/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en enkel äppelpaj utan havregryn, perfekt om man inte kan eller vill använda havregryn till äppelpajen. Ljuvlig, syrlig, värmande, och enkel, med god smak av äpple, socker och kanel!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 pajdeg

Ingredienser
 

  • 4 st äpplen (syrliga och fasta)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Pajdegen

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen 225 grader Celsius.
  • Skala och skiva äpplena, alternativt skär dem i små bitar.
  • Lägg över äpplena till en pajform. Strö över strösocker och kanel ovanpå, och rör sedan om så det blandas med äpplena.
  • Blanda ihop pajdegens ingredienser i en bunke, tills degen är slät och mjuk.
  • Tryck ut degen över äpplena i pajformen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Degen ska vara lätt gyllenbrun när äppelpajen är klar.
  • Njut av din äppelpaj och servera gärna med vaniljsås eller glass!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äppelpaj utan havregryn

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar