Kasslerpaj – Recept

4.6/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kasslerpaj!

Här är en ljuvligt god, snabb och enkel kasslerpaj som passar perfekt till vardags eller till lugna helgdagar. Servera gärna med en härlig grönsallad med körsbärstomater!

Denna paj är en sådan där paj som går lika bra att göra mitt i veckan som till helgen. Den är enkel att göra och blir snabbt en favorit på matbordet.

Förutom kassler så ingår bland annat en härlig äggstanning, och det hela toppas med riven ost. Jag gillar en mild riven ost som topping, men testa gärna med en ost med lite smak i, exempelvis Västerbottenost eller cheddar om så önskas!

Under tiden som kasslerpajen tillagas i ugnen, ta gärna tiden till att diska rent och att göra en god grönsallad som tillbehör! Allt med detta recept är verkligen superenkelt och går riktigt smidigt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Testa gärna receptet nedan för en riktigt god kasslerpaj som alltid levererar en härlig måltid! Smaklig spis!

Kasslerpaj

Receptet – Så gör du:

Kasslerpaj

4.6/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvligt god, snabb och enkel kasslerpaj som passar perfekt till vardags eller till lugna helgdagar. Servera gärna med en härlig grönsallad med körsbärstomater!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Pajbotten

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3,5 msk kallt vatten

Fyllning

  • 400 g kassler
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 msk tomatpuré

Äggstanning

  • 4 st ägg
  • 3 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  • Pajdegen: Blanda matfettet tillsammans med vetemjölet till en klumpig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Gör små hål i botten på pajdegen med en gaffel. Ställ in formen i kylen i cirka 20 minuter, och förgrädda sedan pajbotten i mitten av ugnen vid 200°C i 10 minuter. Fortsätt med följande steg under tiden pajdegen står i kylen och förgräddas!
  • Fyllningen: Skär paprikan i småbitar. Hacka eller strimla löken.
  • Fräs paprika och lök i en stekpanna med smör eller olja tills att löken blivit genomskinlig. Tärna under tiden kasslern i småbitar och häll tillsätt till stekpannan. Låt fräsa några minuter till.
  • Tillsätt tomatpurén till stekpannan. Tillsätt till den förgräddade pajbottnen ner i formen.
  • Äggstanning: Vispa lätt ihop ägg och grädde i en skål och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen i pajskalet och toppa med den rivna osten.
  • Grädda pajen mitt i ugnen på vid 200°C i cirka 30 minuter. Förbered gärna en härlig grönsallad under tiden!
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera, gärna med en grönsallad. Njut av din goda kasslerpaj!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kasslerpaj

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar