Äppelpaj utan smör – Recept

4.9/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelpaj utan smör!

Här är en riktigt god äppelpaj utan smör som är snabb, enkel, och ljuvlig i smaken!

Jag älskar denna äppelpaj med lite vaniljglass eller vaniljsås. Det är en oslagbar paj till fikat, alla dagar i veckan! Man skulle kunna vilja göra en äppelpaj utan smör eftersom smör är en fet och kaloririk ingrediens som inte alltid passar i alla maträtter, och som numera även är väldigt dyr.

Denna äppelpaj görs med rapsolja istället för smör och görs på ett väldigt klassiskt sätt. Pajen görs av görs av äpplen, socker, kanel och raps, och får en söt och krispig konsistens.

Smör i en paj är en fet och kaloririk ingrediens som inte alltid passar i alla maträtter. Smör är en typ av mejeriprodukt som görs av grädde och som har en fet och seg konsistens. När man använder smör i matlagningen ger det maten en len och mjuk konsistens, men det bidrar också med många kalorier och mättat fett. Därför är det inte alltid bra att använda smör i alla maträtter, särskilt inte för den som vill äta hälsosamt och nyttigt. Generellt sett är det bra att begränsa intaget av smör och att välja alternativ som är lättare och nyttigare.

Jag använder rapsolja till att ersätta smöret, som är en neutral olja som passar alldeles perfekt i denna äppelpaj.

Kort sagt älskar jag denna äppelpaj utan smör och tycker den är riktigt värd att göra. Härlig i smaken, precis som en äppelpaj ska vara!

Äppelpaj utan smör

Receptet – Så gör du:

Äppelpaj utan smör

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en riktigt god äppelpaj utan smör som är snabb, enkel, och ljuvlig i smaken!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Smulning

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt

Fyllning

  • 4 st syrliga äpplen
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 210 grader Celsius.
  • Skär och skala äpplena, och blanda fyllningens ingredienser i en ugnsform.
  • I en separat skål, blanda smulningens ingredienser.
  • Toppa fyllningen med smulningen och grädda i mitten av ugnen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
  • Njut av din äppelpaj utan smör! Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äppelpaj utan smör

1 kommentar

  1. 5 stars
    Frida du är en ängel, jag letade efter en äppelkaka utan smör o ägg som vår 2åring är allergisk mot. Google är jobbar på bra 🙂

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar