Äppelpaj utan smör – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelpaj utan smör!

Här är en riktigt god äppelpaj utan smör som är snabb, enkel, och ljuvlig i smaken!

Jag älskar denna äppelpaj med lite vaniljglass eller vaniljsås. Det är en oslagbar paj till fikat, alla dagar i veckan!

Istället för smör så använder jag rapsolja, som är en neutral olja som passar alldeles perfekt i denna äppelpaj.

Kort sagt älskar jag denna äppelpaj utan smör och tycker den är riktigt värd att göra. Härlig i smaken, precis som en äppelpaj ska vara!

Äppelpaj utan smör

Receptet – Så gör du:

Äppelpaj utan smör

4.9/5 ( 52 röster )
Här är en riktigt god äppelpaj utan smör som är snabb, enkel, och ljuvlig i smaken!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Smulning

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt

Fyllning

  • 4 st syrliga äpplen
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 210 grader Celsius.
  • Skär och skala äpplena, och blanda fyllningens ingredienser i en ugnsform.
  • I en separat skål, blanda smulningens ingredienser.
  • Toppa fyllningen med smulningen och grädda i mitten av ugnen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
  • Njut av din äppelpaj utan smör! Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.
Nyckelord Äppelpaj utan smör
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar