Pensionärskaka – Recept

4.7/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pensionärskaka!

Detta är en riktigt enkel och god kaka, med en härlig fyllning som alla gillar! Just pensionärskaka har blivit riktigt populärt att göra på sistone, och så här tycker jag att den görs den på bästa sätt!

Detta recept ger en rikt saftig, mjuk kaka, med en härligt krämig och vaniljsmakande fyllning. Perfekt till fikat eller till desserten efter maten. De allra flesta uppskattar verkligen en god pensionärskaka som denna!

Om man vill göra en variant, tillsätt då ett halvt paket saffran (0,5 g) till smeten. Detta ger en ljuvligt god variant med smak av saffran, som är perfekt till exempelvis kalla dagar och vinterhalvåret!

Allt med detta recept på pensionärskaka är både smidigt och enkelt att göra. En fröjd att sedan smaka den första biten! Testa gärna receptet nedan!

Pensionärskaka

Receptet – Så gör du:

Pensionärskaka

4.7/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en riktigt enkel och god kaka, med en härlig fyllning som alla gillar! Just pensionärskaka har blivit riktigt populärt att göra på sistone, och så här tycker jag att den görs den på bästa sätt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl kokande hett vatten

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en skål eller bunke, vispa ägg och strösocker pösigt.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det kokande heta vattnet.
  • Tillsätt mjölblandningen i ägg- och sockersmeten och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad rund form med 24 centimeters diameter.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen vid 180°C i ca 35-40 minuter.
  • När kakan är färdig, ta ut och låt svalna. Fortsätt med fyllningen under tiden!
  • Fyllningen: Smält smöret i en kastrull på spisen. Tillsätt sedan mjölk och vaniljsocker och rör om. Låt koka i cirka 2 minuter.
  • Dela kakan i mitten till två tårtbottnar. Fördela fyllningen på de två bottnarna och lägg sedan ihop dem. Pudra lite florsocker ovanpå kakan.
  • Färdigt! Njut av din pensionärskaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pensionärskaka

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar