Chokladmuffins utan ägg – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladmuffins utan ägg!

Jag älskar att baka dessa chokladmuffins utan ägg. De är inte bara jättegoda, men så enkla och snabba att göra. Du mäter bara upp några enkla ingredienser och lägger dem i en skål, blandar om och gräddar. Och så är receptet helt utan ägg såklart!

Detta recept på chokladmuffins utan ägg är ett enkelt muffinsrecept som vuxna såväl som barn älskar! Dessa härliga muffins är ljuvliga till fikat, och du kan göra dem när du vill hemma!

De är rikt smaksatta och supersaftiga med en mycket mör smet. Och naturligtvis, som de flesta muffins, är de snabba och enkla att göra: två skålar, en spatel, och på 30 minuter är de ute ur ugnen.

Förvara eventuellt överblivna chokladmuffins utan ägg i kylen, eller frys in för ännu längre hållbarhet.

Jag älskar dessa äggfria chokladmuffins och tycker de är så värda att göra! Vill du göra fler, dubbla helt enkelt receptet utan problem! Ha det så trevligt.

Chokladmuffins utan ägg

Receptet – Så gör du:

Chokladmuffins utan ägg

4.8/5 ( 125 röster )
I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladmuffins utan ägg! Jag älskar att baka dessa chokladmuffins utan ägg. De är inte bara jättegoda, men så enkla och snabba att göra. Du mäter bara upp några enkla ingredienser och lägger dem i en skål, blandar om och gräddar. Och så är receptet helt utan ägg såklart!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 muffins

Ingredienser
  

  • 3 dl (180 g) vetemjöl
  • 2,5 dl (200 g) strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 6 msk kakaopulver
  • 2,5 dl kallt vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2 tsk vitvinäger eller citronsaft

Instruktioner

  • Värm ugnen till 190 grader Celsius. Klä en muffinsform med muffinspapper och ställ åt sidan, eller ställ fram muffinspapper på en ugnsplåt.
  • Blanda socker, vatten, vaniljextrakt, rapsolja och vinäger/citronsaft i en skål och blanda väl.
  • I en annan skål, tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, och salt och blanda väl.
  • Kombinera båda skålarna och blanda försiktigt.
  • Fylla muffinsformarna med smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter på 190 grader Celsius.
  • Ta ut och låt svalna.
  • Njut av dina chokladmuffins utan ägg! Servera gärna varma!
Nyckelord Äggfria chokladmuffins, Chokladmuffins utan ägg
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar