Ätbar kakdeg (cookie dough) – Recept

4.7/5 baserat på 16 betyg

I denna artikel delar jag med mig av det bästa receptet jag testat på ätbar kakdeg (cookie dough)!

Du kan äta den som den är eller använda den som en topping till glass eller andra desserter. Så himla god och så enkel. Inte konstigt att amerikanerna älskar ätbar kakdeg!

Testa gärna att byta ut chokladen mot exempelvis hackade nötter, eller russin, om så önskas!

Det är inte bara väldigt gott, utan också hur enkelt som helst att göra. Inom loppet av 15 minuter kan du ha en skål full med den bästa ätbara kakdegen redo att avnjutas. Ingen ugn eller liknande behövs heller, allt görs på ett kick!

Förvara eventuella rester i en lufttät behållare eller i en påse i kylskåpet. Där kan den hålla sig fräsch i upp till en vecka.

Med detta sagt så hoppas jag att ni ska tycka om detta recept lika mycket som jag gör! Ha det gott och njut av denna goding!

Ätbar kakdeg

Receptet – Så gör du:

Ätbar kakdeg (cookie dough)

4.7/5 baserat på 16 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ätbar kakdeg är en krämig och smakrik delikatess från Amerika för alla cookie dough-älskare!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 100 g osaltat smör, rumstemperatur
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk mjölk eller grädde
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • ¼ tsk salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 50 g chokladbitar (exempelvis chokladknappar)

Instruktioner

  • I en stor skål, blanda ihop smör, farinsocker och strösocker tills det blir en jämn smet.
  • Tillsätt vaniljextrakt och mjölk/grädde till smeten och rör om väl.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl och salt. Tillsätt sedan den torra blandningen till smeten och blanda försiktigt tills allt är väl kombinerat.
  • Tillsätt chokladbitarna (eller annan favoritfyllning) till degen och blanda väl för att fördela fyllningen jämnt.
  • Forma degen till små bollar eller ät den direkt med en sked, eller servera med exempelvis glass!
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Ätbar kakdeg, Cookie dough

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar