Go Back
+ servings
Äppelpaj utan smör

Receptet - Så gör du:

Äppelpaj utan smör

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en riktigt god äppelpaj utan smör som är snabb, enkel, och ljuvlig i smaken!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Smulning

  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st liten nypa salt

Fyllning

  • 4 st syrliga äpplen
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 210 grader Celsius.
  • Skär och skala äpplena, och blanda fyllningens ingredienser i en ugnsform.
  • I en separat skål, blanda smulningens ingredienser.
  • Toppa fyllningen med smulningen och grädda i mitten av ugnen på 210 grader Celsius i cirka 20 minuter.
  • Njut av din äppelpaj utan smör! Servera gärna med vaniljglass eller vaniljsås.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äppelpaj utan smör