Go Back
+ servings
Scones med olja

Receptet - Så gör du:

Scones med olja

4.5/5 baserat på 20 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett riktigt bra recept på scones där vi använder olja istället för smör. Snabba, enkla, och smidiga att göra, perfekta till thé!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 scones

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 0,65 dl mjölk

Instruktioner

  • Sikta mjöl, salt och bakpulver i en bunke och rör om.
  • Vispa ihop olja och mjölk och tillsätt sedan de torra ingredienserna från steg 1.
  • Blanda ihop tills degen precis blir enhetlig och hopblandad.
  • Ha ut på en ren, plan, och lätt mjölad arbetsyta och forma degen till en skiva som är cirka 2 cm tjock.
  • Skär ut dina scones, cirka 6 stycken, exempelvis med ett glas eller degkniv.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla alla scones med lite mjölk.
  • Ställ in sconesen i kylen medan ugnen förvärms till 220°C.
  • Grädda dina scones i mitten av ugnen i 15 minuter och ta ut ur ugnen.
  • Låt dina scones svalna på galler innan servering.
  • Njut av dina scones med olja!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Scones med olja