Råstekt potatis i airfryer – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av ett supergott recept på råstekt potatis i airfryer!

En ny airfryer-favorit hemma hos oss är råstekt potatisen! Den blir härligt krispig på utsidan och mjuk på insidan. Vad som gör detta recept ännu mer fantastiskt är att detta resultatet uppnås med hjälp av airfryer, med väldigt lite olja. Här är allt du behöver veta om hur du gör råstekt potatis i din airfryer.

För råstekt potatis fungerar medelstora potatisar bäst. De är tillräckligt stora för att skivas tunt och tillräckligt små för att bli krispiga. Skala potatisarna om du föredrar det, eller låt skalet vara kvar för en rustikare touch.

För att ge potatisen smak och krispighet behöver du en blandning av olivolja och kryddor. I det här receptet använder vi paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt och svartpeppar. Denna kryddblandning ger potatisen en underbar smakprofil med en lätt hetta och sötma från paprikapulvret och en härlig umami från lök- och vitlökspulvret.

Blanda potatisen väl med oljan och kryddorna så att varje skiva är jämnt täckt. Detta kommer att säkerställa att smaken och krispigheten fördelas jämnt under tillagningen.

Placera de kryddade potatisskivorna i airfryer-korgen i ett enda lager (så väl det går). Försök att inte överbelasta korgen, eftersom det kan påverka resultatet. Beroende på storleken på din airfryer måste du kanske tillaga potatisen i omgångar.

Tillaga potatisen i airfryern i cirka 10-15 minuter, eller tills den är gyllenbrun och knaprig. Under tillagningen är det en bra idé att skaka om korgen några gånger för att säkerställa jämn tillagning. Den varma luften i airfryern cirkulerar runt potatisen och gör den krispig utan att behöva mycket olja.

När potatisen är klar, ta ut den från airfryern och låt den svalna lite. För en extra touch av elegans och färg, strö över färsk persilja eller timjanblad som garnityr innan servering. Detta ger inte bara en visuell aptitretare utan också en extra dimension av smak och friskhet.

Råstekt potatis i airfryern är ett enkelt men otroligt smakrikt tillbehör som passar perfekt till en mängd olika huvudrätter. Med rätt kryddning och tillagning i din airfryer kan du uppnå den krispiga och smakfulla potatisen varje gång. Så varför inte prova detta recept och imponera på dina gäster eller familj med en sidorätt som kommer att bli en favorit på middagsbordet? Smaklig måltid!

Råstekt potatis i airfryer

Receptet – Så gör du:

Råstekt potatis i airfryer

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Skapa den perfekta knapriga och smakrika sidorätten med detta enkla recept på råstekt potatis i din airfryer.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 8 st till 10 st medelstora potatisar
 • 1 msk olivolja
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk lökpulver
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Färsk persilja eller timjanblad valfritt, som garnityr

Instruktioner

 • Skiva potatisarna rätt så tunt, antingen med en kniv eller en matberedare.
 • Lägg de tunt skivade potatisarna i en skål och tillsätt olivolja, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt och svartpeppar. Blanda väl så att potatisen är jämnt täckt med kryddorna och oljan.
 • Sätt din airfryer på 200 grader Celsius.
 • Placera de kryddade tunt skivade potatisarna i airfryer-korgen i ett enda lager (så bra det går). Du kanske behöver göra detta i omgångar beroende på storleken på din airfryer.
 • Tillaga potatisen i airfryern vid 200 grader Celsius i ca 10-15 minuter, eller tills den är gyllenbrun och knaprig. Skaka om korgen några gånger under stekningen för att säkerställa jämn tillagning.
 • När potatisen är klar, ta ut den från airfryern och låt den svalna lite.
 • Färdigt! Om så önskas, strö över färsk persilja eller timjanblad som garnityr innan servering.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Råstekt potatis i airfryer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar