Go Back
+ servings
Råstekt potatis i airfryer

Receptet - Så gör du:

Råstekt potatis i airfryer

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Skapa den perfekta knapriga och smakrika sidorätten med detta enkla recept på råstekt potatis i din airfryer.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 8 st till 10 st medelstora potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja eller timjanblad valfritt, som garnityr

Instruktioner

  • Skiva potatisarna rätt så tunt, antingen med en kniv eller en matberedare.
  • Lägg de tunt skivade potatisarna i en skål och tillsätt olivolja, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, salt och svartpeppar. Blanda väl så att potatisen är jämnt täckt med kryddorna och oljan.
  • Sätt din airfryer på 200 grader Celsius.
  • Placera de kryddade tunt skivade potatisarna i airfryer-korgen i ett enda lager (så bra det går). Du kanske behöver göra detta i omgångar beroende på storleken på din airfryer.
  • Tillaga potatisen i airfryern vid 200 grader Celsius i ca 10-15 minuter, eller tills den är gyllenbrun och knaprig. Skaka om korgen några gånger under stekningen för att säkerställa jämn tillagning.
  • När potatisen är klar, ta ut den från airfryern och låt den svalna lite.
  • Färdigt! Om så önskas, strö över färsk persilja eller timjanblad som garnityr innan servering.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Råstekt potatis i airfryer