Churros i airfryer – Recept

4.9/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på churros i airfryer!

Dessa ljuvliga churros luftfriteras i en airfryer till härligt frasig och gyllene perfektion! En riktigt härlig efterrätt som beläggs i socker och eventuellt kanel, som är enklare att göra med en airfryer än man tror!

Det här receptet på churros i airfryer är en av mina absoluta favoriter som jag är fullständigt förälskad i! Dessa söta godbit luftfriteras tills de är härligt gyllene, och sedan vänds de i kanel-socker.

Churros är en fantastisk efterrätt för vilken dag i veckan som helst, men också väldigt imponerande att bjuda vänner och gäster på!

Jag skulle säga att de smakar minst lika gott som klassiskt friterade churros, men med airfryer har man ju fördelen att de har färre kalorier och är lättare att göra, utan en massa het olja!

Dessa churros kan göras med vilken airfryer som helst, och jag hoppas att ni ger dem ett försök. Jag kan varmt rekommendera dem!

Churros är godast varma och smakar allra bäst samma dag de tillagas. Man kan göra degen i förväg och förvara den inlindad i plastfolie i kylen över natten om man vill. Ställ fram den och låt värmas på köksbänken till rumstemperatur innan du sprider den i form, det är annars väldigt svårt att bearbeta den kalla degen.

Churros i airfryer

Receptet – Så gör du:

Churros i airfryer

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa ljuvliga churros luftfriteras i en airfryer till härligt frasig och gyllene perfektion! En riktigt härlig efterrätt som beläggs i socker och eventuellt kanel, som är enklare att göra med en airfryer än man tror!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vatten
  • 75 g osaltat smör, tärnat
  • 2 msk strösocker
  • ¼ tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • lite rapsolja

Beläggning

  • 1 dl strösocker
  • ¾ tsk mald kanel

Instruktioner

  • Klä en plåt med ett bakplåtspapper och pensla bakpappret med lite rapsolja.
  • Tillsätt vatten, smör, strösocker och salt till en medelstor kastrull. Koka upp på medelhög värme. När det kokar, sänk värmen till medel-låg och tillsätt mjöl i kastrullen. Rör om konstant tills och låt koka tills att degen går ihop och är smidig.
  • Ta av från värmen och överför degen till en skål för vispning. Låt svalna i 4 minuter.
  • När det fått svalna lite, tillsätt ägg och vaniljextrakt i skålen och mixa med en elvisp tills att degen går ihop. Blandningen kommer att se ut som ett kladdigt potatismos. Använd händerna för att trycka ihop till en boll och överför till en stor spritspåse utrustad med ett stort stjärnformat munstycke.
  • Spritsa ut 10 cm långa churros på det smorda bakplåtspappret, och klipp av änden på varje med en sax.
  • Kyl dina churros på bakplåten i kylen i cirka 1 timme.
  • Ta ut ur kylen efter en timme, och överför försiktigt dina churros med en stekspade till air fryern. Lämna cirka en centimeters utrymme mellan varje churros. Pensla dina churros lätt med lite rapsolja. Beroende på storleken på air fryern kan man behöva tillaga sina churros i omgångar.
  • Luftfritera vid cirka 190°C i 10-12 minuter tills churrosen är gyllenbruna och ser frasiga ut.
  • Blanda strösocker och kanel i en grund skål. Överför snabbt färdiglagade churros till skålen med sockerblandningen och rör om för att belägga dem med kanelsocker. 
  • Färdigt! Servera gärna dina churros varma med hasselnötskräm eller en chokladdippsås!
Måltid Efterrätt
Kök Spanskt, Svenskt
Nyckelord Churros i air fryer, Churros i airfryer, Churros i luftfritös

2 Kommentarer

  1. 5 stars
    Blev goda!

    Roligt bakverk som blev jättegoda med hemmagjord chokladsås. ( 1/2 dl grädde och 100g choklad. )

    Se dock till att grädda ordentligt, men såklart beroende på hur ”hårda” eller mjuka man vill ha dom.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar