Pommes i airfryer – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pommes i airfryer!

Om du letar efter ett enkelt tillbehör till dina burgare eller andra rätter, så är detta recept på pommes frites i airfryer något för dig! Ibland blir man sugen på salta, krispiga pommes som inte ens den bästa sommarsalladen kan tillfredsställa. Det är där dessa pommes i airfryer kommer in i bilden!

Pommes i airfryer. Med mindre olja men samma klassiska krispighet så är pommes i airfryer mer hälsosamt!
Med mindre olja men samma klassiska krispighet så är pommes i airfryer mer hälsosamt!

På många sätt är dessa pommes frites i airfryer precis som vanliga pommes frites. De är krispiga på utsidan, mjuka i mitten och toppade med en oemotståndlig beläggning av salt. Men det finns en viktig skillnad mellan fritering och luftfritering i airfryer: du behöver bara en lätt klick olja för att göra krispiga pommes frites i luftfritösen. Som ett resultat är dessa pommes frites mycket hälsosammare.

Hacka först din potatis. Sikta på att de alla ska ha samma storlek, cirka 0,5 cm tjocka. På så sätt kommer de alla att tillagas i samma takt, vilket ger bäst resultat.

airfryer

Jag rekommenderar inte att du skalar din potatis – skalet hjälper dem att bli knapriga medan de tillagas. Detta är dock en smaksak! När du har hackat potatisen till pommes frites, släng ner dem i luftfritösens korg tillsammans med olivolja och salt.

Tillaga sedan den första satsen pommes frites. Fördela den skurna potatisen i ett enda lager i air fryer-korgen med lite mellanrum mellan varje. Lägg dem inte på hög för bästa resultat! Utrymmet mellan dem gör att den varma luften kommer i kontakt med alla sidor av pommes fritesen, vilket gör dem gyllenbruna och krispiga. Tillaga dem i airfryern på 200°C i 12 till 15 minuter, vänd efter halva tiden. Ta ut dem när de är knapriga och bruna runt kanterna.

Tänk på att tiden kan variera mycket mellan olika airfryers. Om dina pommes frites inte är krispiga efter 15 minuter, fortsätt helt enkelt att grädda dem tills de är det!

Pommes i airfryer

Receptet – Så gör du:

Pommes i airfryer

4.8/5 ( 145 röster )
Om du letar efter ett enkelt tillbehör till dina burgare eller andra rätter, så är detta recept på pommes frites i airfryer något för dig! Ibland blir man sugen på salta, krispiga pommes som inte ens den bästa sommarsalladen kan tillfredsställa. Det är där dessa pommes i airfryer kommer in i bilden!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 6 st halvstora potatisar, gärna fasta i konsistensen
  • 2 msk till 3 msk olivolja
  • salt efter smak

Instruktioner

  • Skär först din potatis i stavar. Sikta på att de alla ska ha samma storlek, cirka 0,5 cm tjocka. På så sätt kommer de alla att tillagas i samma takt, vilket ger bäst resultat.
  • Förvärm airfryern till 200°C.
  • Ringla olivolja över potatisen, strö över salt och rör om.
  • Lägg potatisen i airfryer-korgen i ett enda lager så att bitarna inte rör vid varandra. Utrymmet mellan dem gör att den varma luften kommer i kontakt med alla sidor av pommes fritesen, vilket gör dem gyllenbruna och krispiga.  Du kommer att behöva arbeta i flera omgångar för att tillaga perfekta pommes om du gör mycket pommes frites av denna anledning.
  • Tillaga i airfryern i 12 till 15 minuter, vänd efter halva tiden. Om dina pommes frites inte är krispiga, tillaga dem lite längre. På samma sätt, blir de klara tidigare, ta ut i förtid.
  • När all potatis är klar, släng tillbaka dem i airfryern (du behöver inte lägga dem i ett enda lager den här gången) i 1 till 2 minuter för att värma och krispa till allt inför servering.
  • Servera med önskade kryddor och dippar. Njut av dina pommes i airfryer!
Nyckelord Pommes frites i luftfritös, Pommes i airfryer
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar