Lax i airfryer – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lax i airfryer!

En perfekt lax i air fryer tar bara 7 minuter, och ger den mjukaste och saftigaste laxen med fin krispig yta varje gång.

airfryer

När jag fick en airfryer i julklapp tänkte jag att en luftfritös skulle bli en annan liten köksapparat som jag sällan använde. Men oj vad fel jag hade, jag älskar min luftfritös och att tillaga lax med den! Air Fryers påminner mig om Darth Vaders mask, men det är en riktigt bra maskin.

I airfryern blir laxen krispigare, saftigare och alltid perfekt tillagat på otroligt kort tid. Det krävs ingen förvärmningstid och rengöringen är mycket minimal. Airfryern låser in all saft i laxen, vilket gör att rengöringen inte blir så omfattande som man tror, vilket ger mer tid till att avnjuta måltiden.

Det är bäst att inte tränga ihop saker för mycket i airfryern. Allt du behöver tänka på lägga laxen/laxfiléerna i airfryer-korgen och slå på din airfryer under lämplig tid. Så enkelt är det!

Lax i airfryer

En av skönheterna med airfryer är att det är så lätt att stoppa in något igen i en minut om du vill ha det tillagat lite mer. Du kan också öppna den medan den jobbar för att se till att laxen inte blir för tillagad. Jag ställer alltid in min timer på lite mindre än tillagningstiden, så att jag kan kolla hur det går.

Tiderna för tillagning i receptet kommer att variera för lax baserat på fiskens starttemperatur och tjockleken på laxen. Ställ alltid in din airfryer på lite kortare tid än du tror tills du blir mer van med tillagningstiderna för din apparat.

Lax i airfryer

Receptet – Så gör du:

Lax i airfryer

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En perfekt lax i air fryer tar bara 7 minuter, och ger den mjukaste och saftigaste laxen med fin krispig yta varje gång.
Förberedelser 3 minuter
Tillagning 7 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 4 st laxbitar/filéer med likvärdig tjocklek, 2,5-4 cm tjocka
  • 4 tsk olivolja
  • 4 tsk paprikapulver
  • rikligt kryddat med salt och grov svartpeppar

Instruktioner

  • Ta bort eventuella ben från din lax om det behövs, och låt fisken stå framme så den blir rumstempererad i en timme. Gnid in varje filé med olivolja och krydda med paprika, salt och peppar.
  • Lägg laxen i airfryerns korg. Ställ in på 200 grader Celsius i 7 minuter för 2,5 cm till 4 cm tjocka laxbitar.
  • När timern går av efter 7 minuter, öppna korgen och kontrollera laxen med en gaffel för att se till att de är färdiga med önskad tillagningsnivå. Om inte, fortsätt någon minut till!
  • När laxen är klar, ta ut och njut av din lax i airfryer! Pressa gärna lite citronsaft över laxen vid servering.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Lax i airfryer

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar