Broccoli i airfryer – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på broccoli i airfryer!

Detta är en metod för att tillaga broccoli, som även ger fantastiska resultat. Med hjälp av airfryer kan du njuta av en krispig och smakrik broccoli på nolltid, perfekt för att ge dina måltider en extra hälsosam och läcker touch.

Den färdiga broccoli i airfryer kan serveras som ett smakfullt tillbehör till olika huvudrätter, eller varför inte njuta av den som en hälsosam och läcker snacks på egen hand? Om du vill ge broccolin en extra fräsch touch kan du även ringla lite färsk citronsaft över den innan servering.

Broccoli är en näringsrik grönsak som är känd för sina hälsofördelar och sin distinkta smak. Genom att använda airfryer behåller broccolin sin näringsrika sammansättning och blir samtidigt krispig på utsidan, vilket ger en väldigt trevlig och uppskattad textur.

För att förbereda denna läckra broccoli i airfryer börjar vi med att skära broccolihuvudet i mindre buketter och blanda dem med en härlig kryddblandning av olivolja, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Denna enkla men smakfulla kryddblandning kommer att lyfta broccolins naturliga smak och ge den en extra dimension av smak och arom.

Sedan placerar vi broccoliblandningen i airfryerkorgen och tillagar den i den förvärmda airfryern. Efter bara några minuter kommer du att ha en färdig broccoli med en härlig krispighet och en inbjudande doft.

Med detta enkla recept på broccoli i airfryer kan du skapa en utsökt och näringsrik måltid på ett kick. Ge dig själv och dina nära och kära förmånen att njuta av denna fantastiska grönsak tillagad på ett sätt som framhäver dess naturliga smak och krispighet.

Receptet hittas här nedanför! Låt oss kasta oss in i köket och upptäcka hur denna enkla och innovativa tillagningsmetod förvandlar broccolin till en verklig matglädje! Smaklig måltid!

Broccoli i airfryer

Receptet – Så gör du:

Broccoli i airfryer

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Broccoli i airfryer ger ett resultat som blir krispigt, saftigt och fullt av smak, med enkla kryddor och lite olja!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 1 st stort broccolihuvud cirka 500 gram
 • 2 msk olivolja
 • 1 tsk vitlökspulver
 • 1 tsk lökpulver
 • 1/2 tsk paprikapulver
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Färsk citronsaft till servering, valfritt

Instruktioner

 • Sätt airfryern på 200°C.
 • Skär broccolihuvudet i mindre buketter och tvätta dem noggrant.
 • I en stor skål, blanda broccolibuketterna med olivolja, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Se till att alla buketter är jämnt täckta med olivoljan och kryddorna.
 • Placera broccoliblandningen i airfryerkorgen i ett jämnt lager. Om din airfryer är lite mindre kan det krävas att du tillagar broccolin i omgångar för att få ett jämnt resultat.
 • Tillaga broccolin i den förvärmda airfryern i cirka 10-12 minuter. Rör om buketterna en gång under tillagningen för att säkerställa att de blir jämnt tillagade.
 • När broccolin är klar, ta ut korgen från airfryern och låt den svalna något innan servering.
 • Om du önskar kan du ringla lite färsk citronsaft över den färdiga broccolin för att ge den en fräsch och syrlig touch.
 • Färdigt! Servera den krispiga och smakrika broccoli i airfryer som ett hälsosamt och läckert tillbehör till olika huvudrätter, eller njut av den som en läcker och näringsrik snacks.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Broccoli i airfryer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar