Go Back
+ servings
Broccoli i airfryer

Receptet - Så gör du:

Broccoli i airfryer

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Broccoli i airfryer ger ett resultat som blir krispigt, saftigt och fullt av smak, med enkla kryddor och lite olja!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 1 st stort broccolihuvud cirka 500 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk citronsaft till servering, valfritt

Instruktioner

  • Sätt airfryern på 200°C.
  • Skär broccolihuvudet i mindre buketter och tvätta dem noggrant.
  • I en stor skål, blanda broccolibuketterna med olivolja, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Se till att alla buketter är jämnt täckta med olivoljan och kryddorna.
  • Placera broccoliblandningen i airfryerkorgen i ett jämnt lager. Om din airfryer är lite mindre kan det krävas att du tillagar broccolin i omgångar för att få ett jämnt resultat.
  • Tillaga broccolin i den förvärmda airfryern i cirka 10-12 minuter. Rör om buketterna en gång under tillagningen för att säkerställa att de blir jämnt tillagade.
  • När broccolin är klar, ta ut korgen från airfryern och låt den svalna något innan servering.
  • Om du önskar kan du ringla lite färsk citronsaft över den färdiga broccolin för att ge den en fräsch och syrlig touch.
  • Färdigt! Servera den krispiga och smakrika broccoli i airfryer som ett hälsosamt och läckert tillbehör till olika huvudrätter, eller njut av den som en läcker och näringsrik snacks.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Broccoli i airfryer