Bakad potatis i airfryer – Recept

4.8/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på bakad potatis i airfryer!

Bakad potatis är en klassisk rätt som blir ännu mer bekväm och lättlagad när den tillagas i en airfryer. Genom att använda airfryern så kan du uppnå den perfekta kombinationen av en mjuk och fluffig potatisinsida med en krispig och gyllenbrun yta. Detta gör det till ett enkelt och snabbt sätt att njuta av en utsökt bakad potatis utan att behöva använda ugnen.

Bakad potatis i airfryer är ett mångsidigt tillbehör som kan serveras på olika sätt. Du kan servera den som den är med lite smör och flingsalt för en klassisk smak. För att göra det ännu mer festligt kan du fylla den med olika toppings som riven ost, gräddfil, baconbitar, eller hackad persilja. Här är en baconsås jag gillar till bakad potatis.

Bakad potatis är helt enkelt en måltid som kan anpassas efter individuella smakpreferenser och passar perfekt som både en sidorätt eller huvudrätt.

Om du har rester av bakad potatis kan du förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet. Tänk på att potatisen kan förlora sin krispighet när den kyls ner. För att återuppvärma potatisen och få tillbaka lite av dess krispighet kan du förutom att använda mikro, även placera den i airfryern igen i några minuter innan servering. Kom dock ihåg att det är bäst att äta den bakade potatisen så färsk som möjligt för att uppleva den bästa smaken och konsistensen.

Här nedan kommer receptet. Upptäck hur enkelt och läckert det är, så hoppas jag att ni ska gilla det lika mycket som vi gör här hemma hos oss! Smaklig måltid!

Bakad potatis i airfryer

Receptet – Så gör du:

Bakad potatis i airfryer

4.8/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Bakade potatisar i airfryer är en enkel och bekväm metod för att få till perfekt bakade potatisar med en härlig krispig yta. De är ett utmärkt tillbehör till olika rätter och kan också serveras som en komplett måltid genom att fylla dem med dina favorittoppings och tillbehör!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 4 st medelstora bakpotatisar
 • Olivolja
 • Flingsalt
 • Valfria toppings (exempelvis smör, riven ost, gräddfil, baconbitar, hackad persilja)

Instruktioner

 • Tvätta potatisarna noggrant och torka dem väl.
 • Stick flera hål runt om i potatisarna med hjälp av en gaffel eller tandpetare. Detta hjälper till att förhindra att potatisarna spricker under tillagningen.
 • Sätt airfryern på 200 grader Celsius.
 • Pensla potatisarna med lite olivolja och strö över flingsalt för att ge dem smak och en krispig yta.
 • Placera potatisarna i airfryer-korgen och tillaga dem i 40-45 minuter, eller tills de är mjuka på insidan och har fått en krispig yta på utsidan. Vänd potatisarna efter halva tiden för att säkerställa jämn tillagning.
 • Ta ut potatisarna från airfryern och låt dem svalna något innan du serverar dem.
 • Skär ett snitt eller kryss över varje potatis och tryck försiktigt ihop sidorna för att öppna upp dem.
 • Tillsätt dina favorittoppings som smör, riven ost, gräddfil, baconbitar eller hackad persilja. Var kreativ och anpassa potatisarna efter dina egna smakpreferenser.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Bakad potatis i airfryer

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar