Fläskfilé i airfryer – Recept

4.6/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på fläskfilé i airfryer!

En läcker och smakrik metod för att tillaga saftig fläskfilé i din airfryer. Med en härlig kryddblandning kommer du att skapa en måltid som imponerar både på smak och enkelhet. Att använda airfryern för att tillaga fläskfilé är ett fantastiskt sätt att få perfekt resultat varje gång, med minimal ansträngning och maximal smak.

Fläskfilé är en mångsidig och populär köttbit som är älskad för sin fina konsistens och saftiga smak. Genom att använda airfryern kan du tillaga denna skattade köttbit med minimal mängd olja, vilket resulterar i en mager och hälsosam måltid som ändå är full av smak.

För detta recept kommer vi att ta en klassisk fläskfilé och höja smaken med en utsökt kryddblandning. Blandningen av brunt socker, rökt paprikapulver, chilipulver, svartpeppar, salt och vitlökspulver ger en perfekt balans mellan sötma, värme och kryddighet. Om du föredrar en mildare smak, kan du använda en tesked av varje krydda för att anpassa efter din smak.

Att tillaga fläskfilé i airfryer är en enkel process. Efter att ha förberett köttet genom torka av det, masserar vi in kryddblandningen i köttet och placerar det sedan i airfryer-korgen. Vi låter fläskfilén tillagas i cirka 15-20 minuter. Att vända köttet halvvägs igenom garanterar jämn bryning och en härlig yta.

Det bästa med airfryern är att den ger dig den krispiga ytan du älskar från friterade rätter, samtidigt som den behåller köttets saftighet. Resultatet blir en fläskfilé som är genomstekt och välsmakande, med en kryddning som förhöjer smaken utan att överväldiga.

När du har tillagat din fläskfilé i airfryern är det viktigt att låta den vila några minuter innan du skivar den. Detta gör att köttsaften fördelas jämnt och bevarar dess saftighet. Det är också en perfekt tid att förbereda dina sidorätter eller en läcker sås för att komplettera din måltid.

Så, om du letar efter en enkel och snabb metod för att tillaga fläskfilé som är full av smak, är airfryern ditt hemliga vapen. Med den här smakfulla kryddblandningen och den enkla tillagningen i airfryer kommer du att skapa en måltid som imponerar på alla vid middagsbordet. Så låt oss ta fram airfryern och ge oss i kast med denna ljuvliga fläskfilé med en touch av krydda och mycket smak!

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Fläskfilé i airfryer

Receptet – Så gör du:

Fläskfilé i airfryer

4.6/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta anpassade airfryer-recept ger dig en saftig och smakrik fläskfilé med en härlig kryddning som kompletterar köttets naturliga smak på bästa sätt. Perfekt för en läcker och snabb middag!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 600 g fläskfilé
 • 1 msk brunt socker (farinsocker)
 • 1 tsk rökt paprikapulver
 • 1 tsk chilipulver
 • 1/2 tsk svartpeppar
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk vitlökspulver
 • Olivolja för pensling

Instruktioner

 • Förbered fläskfilén genom att ta bort eventuella vita hinnor från undersidan. Torka sedan av fläskfilén med en pappershandduk för att säkerställa att kryddblandningen fäster ordentligt på köttet.
 • Blanda alla kryddor i en skål. Var generös med kryddblandningen och använd händerna för att massera in den i fläskfilén.
 • Placera den kryddade fläskfilén i airfryer-korgen. Böj eventuellt köttet för att få det att passa in i korgen. Om det är absolut nödvändigt kan du dela köttet på mitten för att få det att passa bättre.
 • Ställ in airfryern på 200 grader Celsius och tillaga fläskfilén i 15-20 minuter. Efter halva tiden kan du använda tång för att vända fläskfilén så att den bryns jämnt.
 • Kontrollera fläskfiléns innertemperatur efter 15-20 minuter med en köttermometer. Temperaturen bör vara mellan 65-68 grader Celsius. Om köttet behöver mer tid, sätt tillbaka det i airfryern på 200 grader Celsius i 2-3 minuter. Fortsätt att tillaga köttet tills det når minst 65 grader Celsius internt.
 • Låt fläskfilén vila på en skärbräda i minst 5 minuter innan du skivar och serverar den. Skiva den i skivor som är 1-2 cm tjocka.
 • Innan servering kan du pensla de tillagade fläskfilé-medallionerna med lite olivolja för extra smak och glans.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskfilé i airfryer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar