Fläskkotlett i airfryer – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett gott och praktiskt recept på fläskkotlett i airfryer!

Om du vill ha saftiga fläskkotletter med en krispig yta, men vill undvika överdriven användning av olja, är airfryern din bästa vän. Denna metod för matlagning ger dig möjligheten att njuta av den härliga kombinationen av saftighet och krispighet utan att offra din hälsa. Här är hur du snabbt och enkelt kan skapa smakfulla fläskkotletter i airfryer.

Se även: Alla våra airfryer-recept!

Att laga fläskkotletter i airfryer är ett utmärkt sätt att bevara deras saftighet samtidigt som du får den önskade krispigheten på ytan. För att börja, förbered en kryddblandning i en skål. Blanda olivolja med finhackad vitlök, torkad rosmarin, torkad timjan, paprikapulver, salt och svartpeppar. Denna blandning kommer att ge dina kotletter en överdådig smakprofil och en aromatisk doft.

När din kryddblandning är redo, pensla den generöst på båda sidor av varje fläskkotlett. Se till att kryddblandningen täcker köttet jämnt för att säkerställa att varje tugga är full av smak. Denna enkla förberedelse tar bara några minuter, vilket gör det till ett idealiskt alternativ för snabba måltider utan att offra smak eller kvalitet.

Placera de kryddade fläskkotletterna i airfryerkorgen i ett enda lager. Airfryern gör sitt arbete genom att cirkulera varm luft runt köttet, vilket resulterar i en jämnt tillagad och krispig yta. Tillaga sedan i airfryern vid 190 grader Celsius i cirka 12-15 minuter, och kom ihåg att vända kotletterna halvvägs genom tillagningen för att säkerställa jämn krispighet.

För att vara extra säker på att dina fläskkotletter är perfekt tillagade, kan du kontrollera deras innertemperatur. Det rekommenderade temperaturet för genomstekt fläsk är 70 grader Celsius. Detta säkerställer att köttet är saftigt och fullt av smak utan att vara för rått.

Servera dina luftfriterade fläskkotletter omedelbart och njut av den utsökta kombinationen av örter, kryddor och saftigt kött. Du kan para ihop dem med dina favoritsåser och välja dina bästa sidorätter för en måltid som kommer att tillfredsställa dina smaklökar på alla nivåer.

Så, om du vill ha en snabb, smakfull och mindre oljig måltid är fläskkotlett i airfryer svaret. Prova detta recept och upptäck den fantastiska världen av hälsosam matlagning utan att kompromissa med smaken.

Fläskkotlett i airfryer

Receptet – Så gör du:

Fläskkotlett i airfryer

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ett snabbt, smakfullt och mindre oljigt sätt att njuta av saftiga fläskkotletter med en krispig yta!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 4 st fläskkotletter benfria
 • 2 msk olivolja
 • 2 st vitlöksklyftor finhackade
 • 1 tsk torkad rosmarin
 • 1 tsk torkad timjan
 • 1 tsk paprikapulver
 • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

 • I en skål, blanda olivolja, finhackad vitlök, torkad rosmarin, torkad timjan, paprikapulver, salt och svartpeppar.
 • Pensla kryddmixen på båda sidor av varje fläskkotlett så att de är jämnt täckta.
 • Placera fläskkotletterna i airfryerkorgen i ett enda lager.
 • Tillaga i airfryern vid 190 grader Celsius i ca 12-15 minuter, vänd kotletterna halvvägs genom tillagningen, tills de är genomstekta och har en fin gyllenbrun yta.
 • Kontrollera gärna fläskkotletternas innertemperatur för att säkerställa att de är genomstekta (70 grader Celsius).
 • Färdigt! Servera omedelbart och njut av de örtiga, saftiga fläskkotletterna med dina favoritsåser och tillbehör.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskkotlett i airfryer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar