Sötpotatis i airfryer – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sötpotatis i airfryer (sötpotatispommes)!

Sötpotatis är känd för dess söta och jordiga smak. Genom att tillaga den i airfryer kan du uppnå en perfekt balans mellan krispighet och mjukhet, på precis det sättet man vill ha sin sötpotatis.

Airfryern använder varmluft för att skapa en härligt knaprig yta utan att behöva använda mycket olja. Resultatet blir en underbar kombination av sötpotatisens naturliga sötma och den krispiga texturen som airfryern ger.

Sötpotatis tillagad i airfryer kan serveras på olika sätt beroende på dina preferenser. Du kan avnjuta den som en hälsosam sidorätt till en måltid genom att servera dem bredvid grillat kött, kyckling eller fisk. De passar också utmärkt som en aptitretare eller tilltugg på en fest eller träff med vänner.

Du kan toppa sötpotatisen med dina klassiska favoritkryddor, såsom paprikapulver, vitlökspulver eller cayennepeppar för att ge extra smak och variation. För att få en komplett måltid kan du även servera sötpotatisen med en dippsås, som exempelvis ketchup, honungssenap eller yoghurtdipp.

Om du har rester av dina luftfriterade sötpotatispommes över, så kan du förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet. För att bevara krispigheten kan du återuppvärma dem i airfryern i några minuter innan servering. Kom ihåg att de smakar bäst när de är nygjorda, men om du vill njuta av dem senare kan du förlänga hållbarheten genom förvaring i kylskåp.

Sötpotatis i airfryer är ett fantastiskt sätt att utforska den underbara kombinationen av söthet och krispighet. Genom att tillaga dem med hjälp av airfryern kan du njuta av en hälsosammare variant utan att kompromissa med smaken. Ge dig själv och dina nära och kära en oförglömlig smakupplevelse genom att prova detta läckra recept på sötpotatis i airfryer!

Här kommer det toppengoda receptet! Smaklig måltid!

Sötpotatis i airfryer

Receptet – Så gör du:

Sötpotatis i airfryer

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev perfekt krispiga sötpotatisstavar i airfryer – ett enkelt och läckert tilltugg som garanterat kommer att bli en favorit för alla!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 6 st sötpotatisar
 • 3 msk olivolja
 • 1,5 tsk paprikapulver
 • 1,5 tsk vitlökspulver
 • Salt och peppar efter smak
 • Eventuella önskade kryddor eller örter för extra smak till exempel rosmarin eller cayennepeppar

Instruktioner

 • Skölj sötpotatisarna noggrant och skär bort eventuella ojämnheter eller skadade delar. Skala dem om så önskas, men det är också möjligt att tillaga dem med skalet kvar för extra fibrer och textur.
 • Skär sötpotatisarna i långa stavar eller klyftor, ungefär som vanliga pommes frites, för att få en jämn tillagning.
 • Lägg sötpotatisstavarna i en skål och tillsätt olivolja, paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar. Blanda väl för att säkerställa att kryddorna och oljan fördelas jämnt över sötpotatisen.
 • Förvärm airfryern till 200 grader Celsius.
 • Placera de marinerade sötpotatisstavarna i airfryer-korgen i ett enda lager. Om det behövs kan du tillaga dem i omgångar för att undvika att de blir överfyllda.
 • Tillaga sötpotatisen i airfryern i cirka 20-25 minuter eller tills de är mjuka på insidan och har fått en krispig yta. Rör om eller vänd försiktigt stavarna medan de tillagas för att säkerställa jämn tillagning.
 • Ta ut sötpotatisen från airfryern och strö eventuella extra kryddor eller örter över dem för extra smak.
 • Servera de krispiga sötpotatisstavarna som en sidorätt eller som ett hälsosamt tilltugg. De är läckra att äta som de är eller med en dipp, som exempelvis vitlöksdipp, yoghurtdipp eller ranchdressing.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Sötpotatis i airfryer, Sötpotatispommes i airfryer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar