Kycklingklubbor i airfryer – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kycklingklubbor i airfryer!

Kycklingklubbor blir extra goda när dee tillagas i airfryer. Med hjälp av denna innovativa köksapparat som använder sig av varmluft, så kan du njuta av saftiga och knapriga klubbor utan att behöva använda mycket olja.

Kycklingklubbor i airfryer är ett fantastiskt alternativ för dem som älskar den krispiga ytan och saftiga smaken som kycklingklubbor kan få.

Airfryern använder varmluftsteknik för att skapa en krispig yta runt kycklingen utan att behöva bada den i olja. Detta resulterar i en lättare och hälsosammare version av kycklingklubbor.

De passar perfekt som proteinet på en middagstallrik tillsammans med dina favorittillbehör som sallad, potatis eller såser. Du kan också servera dem på en festlig buffé eller picknick, där de är enkla att äta med händerna.

När det gäller förvaring av kycklingklubbor, är det bäst att förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet. Se till att kycklingen är ordentligt kyld och ät upp den inom 2-3 dagar för att bibehålla smaken och konsistensen. Om du har rester kan du enkelt värma upp dem i micro eller airfryer för att återfå den krispiga ytan och saftigheten.

Med detta sagt, så hoppas jag att ni ska tycka om receptet lika mycket som vi gör här hemma hos oss! Smaklig måltid önskar jag er alla!

Kycklingklubbor i airfryer

Receptet – Så gör du:

Kycklingklubbor i airfryer

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta enkla och smakfulla recept på kycklingklubbor i airfryer ger saftig och krispig kyckling på nolltid. Airfryern gör att kycklingen blir härligt krispig utan att behöva använda mycket olja. Ett perfektt recept för en snabb och smakrik middag!!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 8 kycklingklubbor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Instruktioner

  • I en skål, blanda ihop olivolja, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, torkad timjan, salt och svartpeppar.
  • Lägg kycklingklubborna i skålen med kryddblandningen och blanda väl så att kycklingen är jämnt täckt av kryddorna.
  • Sätt din airfryer på 200 grader Celsius.
  • Placera kycklingklubborna i airfryer-korgen i ett enda lager. Undvik att överfylla korgen för att säkerställa att kycklingen blir jämnt tillagad.
  • Sätt in korgen i airfryern och ställ in tillagningstiden på 25-30 minuter. Vänd kycklingklubborna efter halva tiden för att få en jämn tillagning och krispig yta.
  • När kycklingklubborna är färdiga, kontrollera att de är genomstekta genom att skära i den tjockaste delen och se till att köttsaften är klar och inte rosa.
  • Servera kycklingklubborna genast med dina favorittillbehör som sallad, potatis eller såser.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kycklingklubbor i airfryer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar