Frysta vårrullar i airfryer – Recept

4.9/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt bra recept på vårrullar i airfryer!

Dessa frysta vårrullar tillagas direkt i airfryern på 10 minuter, och passar perfekt som en smakfull aptitretare, som en huvudrätt tillsammans med ris och en sallad, eller som ett tilltugg på festen, men även som ett enkelt och snabbt mellanmål när du vill njuta av något gott och krispigt.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur du enkelt och snabbt kan tillaga frysta vårrullar i airfryer för att njuta av en hälsosam och krispig smakupplevelse för dig och dina gäster.

Vårrullar är en härlig asiatisk delikatess som lockar med sin krispiga yta och smakrika fyllning. Vanligtvis friterade för att uppnå den perfekta krispigheten, kan vårrullar också tillagas på ett hälsosammare sätt – i airfryer (med mindre disk efteråt också)!

Traditionellt är vårrullar friterade i olja, vilket ger dem den eftertraktade krispigheten men också en högre fetthalt. Airfryer erbjuder en smart och hälsosam alternativ för att tillaga vårrullar med mindre olja.

Genom att använda varmluftscirkulation tillagar din airfryer, eller luftfritös som det också heter på svenska, vårrullarna jämnt och ger dem en krispig yta, liknande den friterade versionen, men med mindre kalorier och mindre mättat fett. Detta gör airfryer till ett utmärkt val för dem som vill njuta av krispiga rätter på ett hälsosammare sätt.

Servera gärna vårrullarna tillsammans med en god dippsås. Det finns många varianter att välja mellan, som sweet chili-sås, fisksås eller hoisinsås. Dippsåsen ger en extra dimension av smak och kompletterar vårrullarna på ett underbart sätt. Smaklig måltid!

Frysta vårrullar i airfryer

Receptet – Så gör du:

Frysta vårrullar i airfryer

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Med airfryer får du enkelt och snabbt krispiga vårrullar utan att behöva tina dem eller använda mycket olja, vilket gör dem till ett hälsosammare alternativ än traditionell fritering!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 16 st frysta vårrullar storlek och typ efter eget val

Instruktioner

  • Sätt airfryern på 200°C.
  • Placera de frysta vårrullarna i airfryer-korgen i ett enda lager, om möjligt så de rör så lite som möjligt vid varandra. Beroende på airfryerns storlek och kapacitet kan du behöva göra detta i omgångar, eller i två korgar, om alla vårrullar inte ryms samtidigt.
  • Tillaga vårrullarna i din airfryer i 8-10 minuter, eller enligt anvisningarna på förpackningen, tills de är gyllenbruna och krispiga.
  • När vårrullarna är färdiga, ta ut dem från airfryern och låt dem svalna något innan servering.
  • Färdigt! Servera de krispiga vårrullarna varma på valfritt sätt, exempelvis tillsammans med en god dipp-sås, som sweet chili-sås, fisksås eller hoisinsås.
Måltid Huvudrätt
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Frysta vårrullar i airfryer

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar