Koka ägg i airfryer (hård- eller löskokta) – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel går jag igenom ett recept på hur man kokar ägg i airfryer (hård- eller löskokta)!

I denna artikel kommer vi att utforska en spännande och bekväm metod för att tillaga ägg med hjälp av din airfryer. Ägg är en oumbärlig del av många kök runt om i världen, och de kan tillagas på olika sätt för att skapa olika texturer och smaker. Med hjälp av airfryern kan du enkelt uppnå precis den konsistens du önskar, oavsett om det är löskokta, krämiga eller hårdkokta ägg.

Många av oss älskar ägg av olika skäl. De är en utmärkt källa till protein och innehåller viktiga näringsämnen som kan gynna hälsan. Att laga ägg i en airfryer (luftfritös) är en fantastisk metod som låter dig få fram den önskade konsistensen på äggulorna och vitan, samtidigt som det är enkelt och bekvämt. Genom att följa detta recept kan du snabbt och enkelt förbereda ägg för frukost, mellanmål eller till och med som en proteinrik ingrediens i olika rätter.

Luftfriterade ägg är otroligt mångsidiga och kan anpassas efter dina preferenser. Du kan välja att tillaga dem i olika stadier av kokning – från löskokta med rinnig äggula till hårdkokta med fast yta. Detta gör det till ett fantastiskt alternativ för hela familjen, där var och en kan njuta av sitt ägg precis som de vill ha det.

För att laga dessa läckra luftfriterade ägg behöver du endast några grundläggande ingredienser och din airfryer/luftfritös. Följ de enkla instruktionerna för att uppnå perfekta resultat varje gång. Tänk på att det kan krävas lite övning för att anpassa tiden efter din specifika luftfritös, men när du väl har hittat den optimala tiden för din enhet kommer du att kunna njuta av ägg med precis den konsistens du föredrar.

Så om du är nyfiken på att experimentera med din luftfritös och utforska en ny och modern metod för att tillaga ägg, då är detta receptet för dig. Oavsett om du älskar löskokta, krämiga eller hårdkokta ägg, kommer denna metod att förvandla ditt sätt att tillaga dem. Häng med när vi guidar dig genom processen och ger dig alla tips och tricks du behöver för att lyckas med detta enkla och läckra recept.

Koka ägg i airfryer (hård- eller löskokta)

Receptet – Så gör du:

Koka ägg i airfryer (hård- eller löskokta)

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Lär dig att laga perfekta luftfriterade ägg med detta enkla recept! Med löskokta, krämiga och hårdkokta alternativ är det enkelt att anpassa resultatet efter din smak. Läs vidare för att upptäcka hur du kan använda din luftfritös för att tillaga ägg med den perfekta konsistensen.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st ägg

Instruktioner

  • Förvärm din airfryer till 135°C. Om din luftfritös inte går lägre i temperatur än 150°C, ställ den då på 150°C.
  • Lägg äggen i korgen och se till att det är lite utrymme mellan varje ägg. Stäng luftfritösen.
  • För löskokta ägg, tillaga dem i 9-11 minuter. För krämiga ägg, tillaga dem i 12-13 minuter. För hårdkokta ägg, tillaga dem i 13-15 minuter. Om du har ställt in din luftfritös på 150°C, dra av cirka 1-2 minuter på varje tillagningstid. Kom ihåg att du behöver öva lite för att räkna ut exakt tid för just din airfryer.
  • Medan äggen tillagas, förbered en isvattenbad. Fyll en skål till hälften med is och tillsätt sedan kallt vatten tills skålen är 3/4 full.
  • Ta ut äggen från luftfritösen och placera dem i isvattenbadet i cirka 4-5 minuter, tills de är svala men inte kalla (detta gör dem lättare att skala).
  • Knacka försiktigt äggskalen genom att rulla dem lite längs en hård yta för att skapa sprickor på alla sidor. Skala och avnjut direkt, eller förvara för senare användning!
  • Färdigt! Njut av dina airfryer-kokta ägg!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Koka ägg i airfryer (hård- eller löskokta)

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar