Panerad fisk i airfryer – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på panerad fisk i airfryer!

För dem som älskar den krispiga textur och saftiga smak av panerad fisk är detta recept för dig. Men det blir ännu bättre – vi använder en airfryer för att få den perfekta gyllenbruna ytan utan att doppa filéerna i onödigt mycket olja. Låt oss ta en titt på hur du kan förvandla vanliga fiskfiléer till en sensationell rätt som får dina smaklökar att jubla.

Se även: Alla våra airfryer-recept!

Att ha en airfryer är som att ha din egen lilla trollkarl i köket. Den tar din matlagning till en ny nivå genom att ge en härlig krispighet utan att behöva sänka fiskfiléerna i en pöl av olja. Detta är en hälsosammare och mer bekväm metod som ger fantastiska resultat varje gång.

För att börja denna smakresa, börja med att förbereda dina fiskfiléer. Välj din favoritvita fisk, som torsk eller kolja, och se till att de är färska och fina. Skölj dem och klappa dem torra med hushållspapper. Att torka fisken ordentligt är nyckeln till att få en krispig yta.

Nu är det dags att skapa den magiska paneringen. I tre separata skålar placerar du vetemjöl, lätt vispade ägg och ströbröd eller panko. Krydda vetemjölet med en härlig blandning av salt, svartpeppar, paprikapulver och vitlökspulver. Denna kryddning kommer att ge en extra dimension till smaken av varje tugga.

Doppa varje fiskfilé i mjölet för att täcka hela filén. Skaka av eventuellt överskott. Doppa sedan filén i de lätt vispade äggen och se till att hela ytan är täckt. Slutligen, rulla filén i ströbrödet eller panko så att det blir jämnt täckt. Denna process skapar den perfekta paneringen som kommer att ge fisken den önskade krispigheten.

Nu är det dags för airfryern att göra sitt jobb. Förvärm den enligt tillverkarens instruktioner och placera de panerade fiskfiléerna i korgen. En liten spray av matolja kommer att ge dem den där extra krispigheten utan att kompromissa med hälsan. Grilla dem vid 200 grader Celsius i cirka 10-12 minuter, eller tills de är genomstekta och paneringen är vackert gyllenbrun.

När du öppnar airfryern kommer du att mötas av en doft av krispighet och en syn av gyllene perfektion. Servera fisken omedelbart med dina favorittillbehör och såser. En squeeze av citron eller lime och en strödd handfull färsk persilja kommer att förhöja smaken ytterligare.

Panerad fisk i airfryer är inte bara lättlagad och snabb, den är också en fest för smaklökarna. Varje tugga är en balansakt mellan krispighet och saftighet, och du kommer snabbt inse att det här receptet kommer att bli en favorit på din middagstabel. Så slå på din airfryer och förbered dig på att imponera på dina smaklökar med denna fantastiska panerade fisk!

Panerad fisk i airfryer

Receptet – Så gör du:

Panerad fisk i airfryer

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Upplev en krispig och lättlagad panerad fisk i airfryer, perfekt gyllenbrun och saftig varje gång!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 4 st filéer av valfri vit fisk till exempel torsk eller kolja
 • 1 ½ dl vetemjöl
 • 2 st ägg lätt vispade
 • 2 dl ströbröd eller panko
 • 1 tsk salt
 • ½ tsk svartpeppar
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk vitlökspulver
 • Citronklyftor och färsk persilja för servering

Instruktioner

 • Förbered filéerna genom att skölja dem och klappa dem torra med hushållspapper.
 • I tre separata skålar, placera vetemjöl, lätt vispade ägg och ströbröd/panko.
 • Krydda vetemjölet med salt, svartpeppar, paprikapulver och vitlökspulver. Blanda väl.
 • Doppa varje fiskfilé i vetemjölet, se till att täcka hela filén. Skaka av överskottet.
 • Doppa sedan filén i ägget och se till att den är helt täckt.
 • Slutligen, rulla filén i ströbrödet eller panko så att det blir jämnt täckt.
 • Placera de panerade fiskfiléerna på en tallrik och förvärm din airfryer enligt tillverkarens anvisningar.
 • Placera filéerna i airfryerkorgen i en enda lager och spraya lätt med matolja.
 • Tillaga i airfryern vid 200 grader Celsius i cirka 10-12 minuter, eller tills fisken är genomstekt och paneringen är gyllenbrun och krispig. Tiden kan variera beroende på din airfryers effekt.
 • Servera genast med valfria tillbehör såsom potatis och citronklyftor/limeklyftor. Strö över färsk persilja för extra smak.
 • Servera fisken med dina favoritsåser, som remouladsås, och valfria tillbehör som grönsallad, ärtor och/eller pommes frites.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Panerad fisk i airfryer

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar