Bacon i airfryer – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bacon i airfryer!

Att tillaga bacon i airfryer är mycket enklare och mindre rörigt än med spis eller ugn. Det är enkelt och otroligt gott, och fettet samlas i den nedre behållaren!

Det är så värt att testa att laga bacon i airfryer. Efter att du provat den här metoden för tillagning av bacon, kanske du aldrig gör det på något annat sätt.

Att göra bacon i airfryer är så lite arbete! In med dem i airfryern och sedan några knapptryck! Sedan är det bara att ta ut och servera dem enligt preferens, kanske med en omelett eller över en pasta!

Detta recept funkar bra i vilken typ av airfrier eller luftfritös som helst. Det är helt klart värt ett försök för det går så himla fort och blir riktigt gott. Det finns som sagt en stor chans att detta blir det nya standardsättet att tillaga bacon även hemma hos er, precis som det har blivit hos oss!

Bacon i airfryer

Receptet – Så gör du:

Bacon i airfryer

4.9/5 ( 172 röster )
Att tillaga bacon i airfryer är mycket enklare och mindre rörigt än med spis eller ugn. Det är enkelt och otroligt gott, och fettet samlas i den nedre behållaren!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 280 g bacon (2 paket), eller annan valfri mängd

Instruktioner

  • Ställ in temperaturen på airfryern på 200°C, och ställ in timern på 10 minuter. Är korgen på airfryern liten kan det vara en god idé att klippa baconstrimlorna på mitten, så de bättre får plats.
  • Tillsätt baconet i airfryern och påbörja tillagningen.
  • Pausa och kontrollera halvvägs för att se om något behöver läggas om (en tång är till hjälp!).
  • Tillaga resten av tiden. Kontrollera hur de ser ut. Gillar man extra krispiga bacon så kan man lägga till cirka 1,5 minut extra, så totalt 11,5 minuter.
  • Färdigt! Njut av dina bacon i airfryer!
Nyckelord Bacon i air fryer, Bacon i airfryer
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar