Hel kyckling i airfryer – Recept

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på hel kyckling i airfryer!

Ett av de bästa sätten att få användning av en airfryer är att göra hel kyckling i den. Köttet blir riktigt saftigt, och skinnet härligt knaprigt. Man fullkomligt älskar hur lätt det är att göra detta recept!

Det här receptet är superenkelt, men det finns några knep som ser till att din kyckling inte torkar ut innan den är genomstekt.

Jag använder oftast en kyckling som väger ungefär 2 kilogram. Man kan givetvis använda en mindre kyckling, och tillagningstiden blir då kortare!

Jag kryddar generöst med salt, peppar, vitlökspulver, paprika, torkad basilika, torkad oregano och torkad timjan. Detaljerna finns i receptet här nedanför.

När det är dags att lägga kycklingen i airfryer-korgen, gör det med bröstsidan nedåt. Efter att ha experimenterat upptäckte jag att om jag lämnade benen uppetill så var det svårt att få korgen att öppnas och kycklingbenen blev överkokta. Bröstsidan nedåt under de första 50 minuterna av tillagningstiden håller allt fint och saftigt.

Jag tillagade kycklingen vid 180 grader C i 50 minuter med bröstsidan nedåt, sedan vände jag den och körde 10 minuter till. Det är viktigt att se till att bröstets inre temperatur är 74 grader Celsius. Fortsätt tillaga tills temperaturen har nåtts!

Hel kyckling i airfryer

Receptet - Så gör du:

Hel kyckling i airfryer

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är mitt absoluta favoritrecept på hel kyckling i airfryer!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 1 t
Totalt 1 t 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 kg hel kyckling (eller mindre), inälvor borttagna
  • 2 msk olivolja, rapsolja eller avokadoolja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver (jag föredrar rökt paprika)
  • ½ tsk torkad basilika
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk torkad timjan

Instruktioner

  • Kombinera alla kryddor med oljan för att göra en pasta och fördela den över hela kycklingen.
  • Spraya airfryer-korgen med matlagningsspray. Lägg kycklingen i korgen med bröstsidan nedåt och tillaga i 180 grader C i 50 minuter.
  • Vänd efter 50 minuter kycklingen med bröstsidan upp och låt tillagas i ytterligare 10 minuter. Kontrollera att bröstköttet har en innertemperatur på 72-74 grader C. Skär och servera.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hel kyckling i airfryer, Hel kyckling i luftfritös

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar