Chicken nuggets i airfryer – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på chicken nuggets i airfryer!

En enkel och smidig metod för att tillaga färdiga/frysta chicken nuggets i din airfryer. Airfryern – denna moderna köksapparat har blivit en favorit i kök över hela landet, och det är inte svårt att förstå varför. Med hjälp av luftcirkulation och hög värme kan du snabbt och hälsosamt tillaga dina chicken nuggets utan att kompromissa med smak och krispighet.

Airfryern har snabbt blivit en central del av många kök runt om i världen. Den erbjuder ett hälsosammare sätt att tillaga mat genom att använda mindre olja än traditionell fritering. Detta resulterar i läckra och krispiga rätter som har betydligt mindre mängd mättat fett.

Att tillaga frysta chicken nuggets i airfryer är en enkel process som snabbt ger resultat. Först och främst bör du förvärma din airfryer enligt tillverkarens instruktioner. Detta hjälper till att säkerställa att nuggetsen tillagas jämnt och får den efterlängtade krispigheten.

När airfryern är ordentligt förvärmd kan du placera de frysta chicken nuggetsen i korgen. Det är viktigt att inte överbelasta korgen för att se till att värmen kan cirkulera ordentligt runt varje nugget. Om din airfryer har en förinställd temperatur för frysta livsmedel, använd den. Annars är 180°C en passande temperatur för detta recept.

Tillagningstiden för dina chicken nuggets beror på din airfryers kapacitet och effektivitet, samt storleken på nuggetsen. Vanligtvis tar det cirka 10-15 minuter att tillaga frysta chicken nuggets. Att öppna airfryern och skaka om korgen halvvägs genom tillagningen hjälper till att se till att nuggetsen blir jämnt tillagade och krispiga.

När dina chicken nuggets är klara kan du ta ut dem ur airfryern och placera dem på en tallrik fodrad med papper för att absorbera eventuell överflödig olja. Krydda nuggetsen med salt och peppar efter smak och servera dem genast med dina favorittillbehör. Pommes frites, grönsaker eller en svalkande sallad är utmärkta val som kompletterar de krispiga nuggetsen på bästa sätt.

Tillagning av frysta chicken nuggets i din airfryer är inte bara snabbt och enkelt, det ger också en betydligt hälsosammare version av den klassiska favoriträtten. Med mindre olja men med samma krispighet och smak kan du njuta av en välsmakande måltid utan att behöva ge avkall på din hälsosamma livsstil. Prova detta recept och upptäck fördelarna med airfryer-matlagning samtidigt som du skämmer bort dina smaklökar!

Chicken nuggets i airfryer

Receptet – Så gör du:

Chicken nuggets i airfryer

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept ger dig en enkel och snabb metod för att tillaga frysta chicken nuggets i din airfryer, vilket resulterar i krispiga och välsmakande nuggets med minimal mängd olja.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g frysta chicken nuggets
  • Olja (valfritt) olivolja eller annan vegetabilisk olja
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Om din airfryer har en förinställd temperatur för frysta livsmedel, använd den. Annars kan du ställa in temperaturen på 180°C.
  • Placera de frysta chicken nuggetsen i airfryer-korgen i ett jämnt lager. Undvik att överbelasta korgen för att se till att nuggetsen tillagas jämnt och blir krispiga. Pensla dem lätt med olja för att få dem att bli extra krispiga och få en vacker gyllenbrun färg.
  • Tillaga nuggetsen i airfryern i cirka 10-15 minuter. Tiden kan variera beroende på storleken och märket på dina nuggets samt temperaturen i din airfryer. Öppna airfryern efter cirka halva tiden och skaka om korgen för att se till att nuggetsen tillagas jämnt.
  • Kontrollera nuggetsen mot slutet av tillagningstiden för att säkerställa att de är gyllenbruna och genomvarma. Om du vill ha dem extra krispiga kan du ställa in airfryern på högre temperatur de sista minuterna.
  • När nuggetsen är klara, ta ut dem från airfryern med hjälp av tång eller liknande, och placera dem på en tallrik som är fodrad med papper för att absorbera eventuell överflödig olja.
  • Krydda nuggetsen med salt och peppar efter smak. Du kan också servera dem med din favoritsås eller dipp.
  • Servera de frasiga och saftiga chicken nuggetsna genast med dina favorittillbehör, som pommes frites, grönsaker, eller en sallad.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chicken nuggets i airfryer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar