Rabarberchutney med curry – Recept

4.5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarberchutney med curry!

Här är en ljuvligt god rabarberchutney med curry som är ljuvligt god till exempelvis en ostbricka, en charkbricka, eller grillat kött.

Rabarberchutney med curry är en kryddig och smakrik sås som görs genom att kombinera rabarber med currykryddor, socker och vinäger. Chutney är en typ av sås som är vanlig i Indien och andra delar av Asien, och den har en karaktäristisk smak som är både söt och syrlig.

Rabarberchutney med curry har en unik smakkombination som kombinerar den söta och syrliga smaken av rabarber med den kryddiga och aromatiska smaken av curry. Den passar bra som en dip för grönsaker, kött eller fisk, och den är också en utmärkt smaksättare för grytor och såser. I allmänhet är rabarberchutney med curry en populär och omtyckt sås, som är värd att prova om du gillar kryddig och smakrik mat.

Denna rabarberchutney med curry har en riktigt fin balans i smaken som passar bra till exempelvis en ostbricka eller charkbricka, eller helt enkelt med grillat kött. Det söta och det kryddiga blir en riktigt fin mix.

När det gäller förvaring så rekommenderar jag att du förvarar den i en lufttät behållare i kylskåpet. Detta hjälper till att hålla den fräsch och smakrik, och det förhindrar att den blir dålig eller förlorar sin konsistens. Rabarberchutney med curry kan förvaras i kylskåpet i upp till några veckor, men det är bäst att äta den så snart som möjligt efter att den har gjorts för att få den bästa smaken och kvaliteten. Du kan också tillsätta lite extra vinäger eller socker inför serveringen om du vill att den ska bli mer syrlig eller söt.

Kort sagt så älskar jag denna rabarberchutney med curry och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Rabarberchutney med curry

Receptet – Så gör du:

Rabarberchutney med curry

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvligt god rabarberchutney med curry som är ljuvligt god till exempelvis en ostbricka, en charkbricka, eller grillat kött.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 15 minuter
Portioner 2 små burkar

Ingredienser
 

  • 500 g hackad rabarber
  • 1 msk currypulver
  • 250 g hackad gul lök
  • 1 st skalat, rivet äpple
  • ½ st bit riven ingefära
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl äppelcidervinäger

Instruktioner

  • I en stor kastrull på medelhög värme, tillsätt rabarber, lök, äpple, ingefära, currypulver och äppelcidervinäger och rör om, för att sedan låta koka i 15 minuter.
  • Sänk värmen till låg och tillsätt strösocker. Låt sjuda i 2 timmar under omrörning då och då och för sedan över till steriliserade burkar.
Måltid Sås, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rabarberchutney med curry

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar