Rabarberchutney med curry – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarberchutney med curry!

Här är en ljuvligt god rabarberchutney med curry som är ljuvligt god till exempelvis en ostbricka, en charkbricka, eller grillat kött.

Denna rabarberchutney med curry har en riktigt fin balans i smaken som passar bra till exempelvis en ostbricka eller charkbricka, eller helt enkelt med grillat kött. Det söta och det kryddiga blir en riktigt fin mix.

Kort sagt så älskar jag denna rabarberchutney med curry och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Rabarberchutney med curry

Receptet – Så gör du:

Rabarberchutney med curry

4.9/5 ( 149 röster )
Här är en ljuvligt god rabarberchutney med curry som är ljuvligt god till exempelvis en ostbricka, en charkbricka, eller grillat kött.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 t
Totalt 2 t 15 minuter
Portioner 2 små burkar

Ingredienser
  

  • 500 g hackad rabarber
  • 1 msk currypulver
  • 250 g hackad gul lök
  • 1 st skalat, rivet äpple
  • ½ st bit riven ingefära
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl äppelcidervinäger

Instruktioner

  • I en stor kastrull på medelhög värme, tillsätt rabarber, lök, äpple, ingefära, currypulver och äppelcidervinäger och rör om, för att sedan låta koka i 15 minuter.
  • Sänk värmen till låg och tillsätt strösocker. Låt sjuda i 2 timmar under omrörning då och då och för sedan över till steriliserade burkar.
Nyckelord Rabarberchutney med curry
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar