Rabarberkräm utan socker – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på rabarberkräm utan socker!

En ikonisk ingrediens som ofta förknippas med sommarsäsongen är rabarber – en syrlig och samtidigt söt grönsak som passar perfekt för att skapa en mängd läckra rätter. En sådan rätt är den hälsosamma och förtjusande sockerfria rabarberkrämen.

Rabarber är känd för sin unika balans mellan sötma och syrlighet. Att dra nytta av denna naturliga smak kan vara ett utmärkt sätt att skapa hälsosamma alternativ till traditionella efterrätter och sötsaker. Genom att använda sig av alternativa sötningsmedel kan du njuta av den sötaktiga smaken utan att tillsätta onödigt socker.

För att skapa den perfekta sockerfria rabarberkrämen, börja med att välja färska rabarber av hög kvalitet. Skölj och skär dem i mindre bitar för att sedan koka dem tills de blir mjuka och möjliga att mixa till en krämig konsistens. Genom att tillsätta en smak av vanilj och ett lämpligt sötningsmedel kan du balansera rabarberns naturliga syra och skapa en kräm med en lockande och välavvägd smakprofil.

Det unika med denna rabarberkräm är dess flexibilitet. Den kan användas som en uppfriskande efterrätt eller ett smakfullt mellanmål. För den extra krispiga touchen kan du toppa krämen med ett urval av hackade nötter eller fräscha bär. På detta sätt får du inte bara en variation av texturer, utan också en extra dos av näringsämnen.

Att ta sig an att skapa en sockerfri rabarberkräm ger dig möjlighet att njuta av rabarberns naturliga smak utan att kompromissa med din hälsa. Genom att utesluta tillsatt socker och istället utforska alternativa sötningsalternativ, kan du skapa en läcker rätt som låter rabarbern skina i rampljuset. Det är ett bevis på att man kan njuta av sommarens godsaker utan att ge avkall på en hälsosam och balanserad kost.

Istället för att välja traditionella sötsaker med högt sockerinnehåll, låt denna sockerfria rabarberkräm bli din nya favoritefterrätt! Upptäck glädjen i att skapa rätter som är både välsmakande och välgörande för kroppen. Genom att omfamna de färska ingredienserna och smakerna som sommarsäsongen erbjuder, kan du skapa rätter som hyllar den naturliga skönheten hos de råvaror som omger oss.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig rabarberkräm!

Rabarberkräm utan socker

Receptet – Så gör du:

Rabarberkräm utan socker

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna sockerfria rabarberkräm är ett fantastiskt alternativ för dem som vill njuta av den härliga smaken av rabarber utan att tillsätta extra socker. Den är perfekt som en lätt och uppfriskande efterrätt eller till och med som ett mellanmål.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

 • 500 g färska rabarber
 • 3 dl vatten
 • 1 tsk vaniljextrakt
 • Valfritt: sötningsmedel efter smak till exempel stevia eller erytritol
 • 1 tsk majsstärkelse/maizena i lite vatten (som förtjockningsmedel)

Instruktioner

 • Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Ta bort eventuella fibreriga delar.
 • I en kastrull, tillsätt de skurna rabarberna och vattnet. Låt det koka upp och sänk sedan värmen till medel-låg. Låt rabarbern sjuda tills den blir mjuk och börjar falla isär, cirka 10-15 minuter.
 • När rabarbern är mjuk, använd en stavmixer eller en potatispress för att mixa rabarbern till en slät kräm.
 • Tillsätt vaniljextrakt och sötningsmedel efter smak. Börja med en liten mängd och smaka av innan du lägger till mer. Kom ihåg att sötningsmedel kan vara mycket starkare än vanligt socker, så använd det sparsamt.
 • Återvänd rabarberpurén till kastrullen och värm den försiktigt. Tillsätt majsstärkelse/maizena utrört i vatten för att förtjocka krämen. Rör om konstant tills krämen tjocknar och blir mer lik en krämig konsistens. Det tar bara några minuter.
 • Ta bort krämen från värmen och låt den svalna något innan servering.
 • Färdigt! Servera din sockerfria rabarberkräm som en läcker efterrätt eller en svalkande delikatess. Du kan även toppa den med lite grädde, eller några bär eller hackade nötter för extra smak och textur!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rabarberkräm utan socker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar