Go Back
+ servings
Rabarberchutney med curry

Receptet - Så gör du:

Rabarberchutney med curry

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvligt god rabarberchutney med curry som är ljuvligt god till exempelvis en ostbricka, en charkbricka, eller grillat kött.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 15 minuter
Portioner 2 små burkar

Ingredienser
 

  • 500 g hackad rabarber
  • 1 msk currypulver
  • 250 g hackad gul lök
  • 1 st skalat, rivet äpple
  • ½ st bit riven ingefära
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl äppelcidervinäger

Instruktioner

  • I en stor kastrull på medelhög värme, tillsätt rabarber, lök, äpple, ingefära, currypulver och äppelcidervinäger och rör om, för att sedan låta koka i 15 minuter.
  • Sänk värmen till låg och tillsätt strösocker. Låt sjuda i 2 timmar under omrörning då och då och för sedan över till steriliserade burkar.
Måltid Sås, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rabarberchutney med curry