Pytt Bellman – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på Pytt Bellman!

Pytt Bellman är en otroligt god och krämig pytt i panna som gräddstuvas. Allt görs i en enda panna! Servera gärna med ett stekt ägg, skivade rödbetor och cornichons!

Pytt Bellman är en otroligt god och enkel rätt att göra till vardags och lugna helgdagar. Potatisen behöver inte kokas innan den steks, vilket gör att detta recept går snabbare än man tror!

Tillbehören sätter verkligen pricken över i:et på Pytt Bellman. Jag gillar skivade rödbetor, saltgurka eller cornichons, och chilisås! Garnera gärna med lite färsk persilja, även fast det inte är ett måste.

Jag hoppas verkligen ni ska gilla denna goda, krämiga rätt, som verkligen passar vilken dag som helst i veckan. Receptet hittar ni här nedanför med alla anvisningar. Smaklig måltid!

Pytt Bellman

Receptet – Så gör du:

Pytt Bellman

4.9/5 ( 137 röster )
Pytt Bellman är en otroligt god och krämig pytt i panna som gräddstuvas. Allt görs i en enda panna! Servera gärna med ett stekt ägg, skivade rödbetor och cornichons!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 5 st potatisar, medelstora
  • 2 st gula lökar, tärnade
  • 550 g skinka, tärnad
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl matgrädde
  • 1 msk worcestersås
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala och tärna potatisen. Den behöver inte vara kokt innan.
  • Skala och hacka löken. Tärna skinkan.
  • Smält smöret i stekpannan och tillsätt lite olja. Tillsätt den hackade löken och bryn till den blivit mjuk och genomskinlig. Ta ut ur stekpannan och stek potatisen separat tills att den är gyllenbrun, tillsätt olja vid behov. Ta ut ur pannan och stek sedan skinkan separat.
  • Vänd åter ner allt i stekpannan, rör om och tillsätt grädden. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt worcestersåsen och rör om. Låt värmas någon minut.
  • Färdigt! Garnera gärna med lite färsk persilja! Servera gärna med ett stekt ägg, skivade rödbetor och cornichons och njut!
Nyckelord Pytt Bellman
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar