Pytt Bellman – Recept

4/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på Pytt Bellman!

Pytt Bellman är en otroligt god och krämig pytt i panna som gräddstuvas. Allt görs i en enda panna! Servera gärna med ett stekt ägg, skivade rödbetor och cornichons!

Pytt Bellman är en otroligt god och enkel rätt att göra till vardags och lugna helgdagar. Potatisen behöver inte kokas innan den steks, vilket gör att detta recept går snabbare än man tror!

Tillbehören sätter verkligen pricken över i:et på Pytt Bellman. Jag gillar skivade rödbetor, saltgurka eller cornichons, och chilisås! Garnera gärna med lite färsk persilja, även fast det inte är ett måste.

Jag hoppas verkligen ni ska gilla denna goda, krämiga rätt, som verkligen passar vilken dag som helst i veckan. Receptet hittar ni här nedanför med alla anvisningar. Smaklig måltid!

Pytt Bellman

Receptet – Så gör du:

Pytt Bellman

4/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Pytt Bellman är en otroligt god och krämig pytt i panna som gräddstuvas. Allt görs i en enda panna! Servera gärna med ett stekt ägg, skivade rödbetor och cornichons!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5 st potatisar, medelstora
  • 2 st gula lökar, tärnade
  • 550 g skinka, tärnad
  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl matgrädde
  • 1 msk worcestersås
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Skala och tärna potatisen. Den behöver inte vara kokt innan.
  • Skala och hacka löken. Tärna skinkan.
  • Smält smöret i stekpannan och tillsätt lite olja. Tillsätt den hackade löken och bryn till den blivit mjuk och genomskinlig. Ta ut ur stekpannan och stek potatisen separat tills att den är gyllenbrun, tillsätt olja vid behov. Ta ut ur pannan och stek sedan skinkan separat.
  • Vänd åter ner allt i stekpannan, rör om och tillsätt grädden. Krydda med salt och peppar efter smak. Tillsätt worcestersåsen och rör om. Låt värmas någon minut.
  • Färdigt! Garnera gärna med lite färsk persilja! Servera gärna med ett stekt ägg, skivade rödbetor och cornichons och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pytt Bellman

1 kommentar

  1. 3 stars
    Tycker att grädden bör kokas mer än någon minut. 3 minuter minst tills den börjar “sätta” sig. Sen så föredrar jag själv att använda falukorv istället för skinka för att falukorven smakar som regel lite mer än skinkan, samt att skinkan kan i vissa fall vara lite för hård eller senig. Men det är i mitt tycke.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar