Pulled chicken i slowcooker – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pulled chicken i slowcooker!

Pulled chicken i slowcooker blir så otroligt god och så härligt mör att den strimlas med hjälp av två gafflar. Själva såsen gör vi enkelt med krossade tomater och lite goda kryddor. Sedan gör slowcookern resten av jobbet!

Jag älskar verkligen pulled chicken, eller pulled kyckling i slowcooker. Det blir så otroligt gott som hamburgare, till en sallad, eller till ugnsrostad potatis och rotfrukter.

Detta är en favorit året om, som är helt perfekt för lugna helgdagar eller till när man har lite extra tid en vardag. Kycklingen blir så himla saftig och god.

Det bästa med pulled chicken är att det är så enkelt att laga i slowkcookern. Det gör nästan sig självt, vilket ger mer tid till annat! Jag gillar att ta det lugnt, och sedan förbereda tillbehören i lagom tid.

Sammanfattningsvis så är allt med detta recept på pulled chicken i slowcooker enkelt och smidigt. Jag kan varmt rekommendera det!

Det blir så himla saftigt och gott, så testa gärna receptet för att se efter själva! Alla anvisningarna hittas här nedanför, med ingredienser och instruktioner!

Pulled chicken i slowcooker

Receptet – Så gör du:

Pulled chicken i slowcooker

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pulled chicken i slowcooker blir så otroligt god och så härligt mör att den strimlas med hjälp av två gafflar. Själva såsen gör vi enkelt med krossade tomater och lite goda kryddor. Sedan gör slowcookern resten av jobbet!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar 50 minuter
Totalt 3 timmar
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 700 g benfria kycklingfiléer utan skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk malen svartpeppar
  • 1 st gul lök, tunt skivad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g krossade tomater
  • 0,75 dl balsamvinäger
  • 1 msk farinsocker

Instruktioner

  • Smörj en slow cooker och lägg till kycklingbröst. Strö över salt, paprika, vitlökspulver och svartpeppar och gnid in i kycklingen. Toppa med den tunt skivade löken och pressade vitlöksklyftor.
  • I en skål, tillsätt tomatsås, balsamvinäger och farinsocker och rör om. Häll ned i slowcookern och blanda försiktigt.
  • Sätt på locket på slowcookern och tillaga på låg-läge i 5-7 timmar, eller på hög-läge i 3-4 timmar.
  • Ta ut kycklingen på en skärbräda eller i en stor skål och strimla med två gafflar. Flytta över på nytt till slowcookern för att blanda med såsen.
  • Färdigt! Servera med exempelvis hamburgerbröd, en god sallad, rostad ugnspotatis eller som den är. Njut av din pulled chicken i slowcooker!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Pulled chicken i slowcooker, Pulled kyckling i slowcooker

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar